Η “EVIMA” έκλεισε. Η Εποπτική Αρχή άσκησε τα δικαιώματά της και Aνακάλεσε την Άδεια Λειτουργίας της Εταιρείας. Φυσικά η Εταιρεία και οι Μέτοχοί της θα υποστηρίξουν τις απόψεις τους και πιθανότατα θα ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο για την Προάσπιση των Συμφερόντων τους ή την Δικαίωσή τους. Το κακό όμως έχει ήδη γίνει. Ο Άμοιρος Ασφαλισμένος/Πελάτης δεν μπορεί και δεν έχει οποιαδήποτε υποχρέωση να γνωρίζει τα Οικονομικά Στοιχεία και να Αναλύει τις Επενδύσεις οποιασδήποτε Ασφαλιστικής Εταιρείας, μικρής ή μεγάλης, γνωστής ή όχι. Ο Άμοιρος Πολίτης Ασφαλίζεται σε μία Εταιρεία και Πιστεύει, παρόλο την κάθετη κατάπτωση της Αξιοπιστίας της Πολιτείας πιθανόν λόγω συνήθειας, ότι η Εταιρεία που Διαφημίζεται στο ευρύτερο Κοινό μέσω των Διαμεσολαβούντων, Λειτουργεί Νόμιμα στην Ελλάδα και Ανταποκρίνεται σε όλες τις Νόμιμες Υποχρεώσεις της! Δεν γνωρίζει την ΔΕΙΑ ή την προηγούμενη ΕΠΕΙΑ! Ή την τερατώδη νομοθεσία περί Εκκαθαρίσεων που αγνοεί τελείως τα Συμφέροντά του και εξυπηρετεί τα Συμφέροντα της… Πολιτικής Εξουσίας μέσω των ημέτερων Εκκαθαριστών! Όσο διατηρείται αυτήν τη Νομοθεσία, κύριοι Υπουργοί, τόσο αυξάνεται η οργή των Πολιτών για την Αδιαφορία σας και την Αναισθησία σας!
Δυστυχώς, δεν έχει ακόμα χωνέψει ότι τα πάντα έχουν διαλυθεί στη χώρα μας και ότι η ΔΕΙΑ στην προκειμένη περίπτωση, δεν δίνει δεκάρα για τα συμφέροντά του. Αφαιρεί την άδεια μιας Εταιρείας σύμφωνα με τα Κριτήριά της και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή στους Ασφαλισμένους και στους υπόλοιπους θιγέντες! Αυτό απέδειξε η πρόσφατη Ανάκληση της Άδειας της Evima! Δεν θα μπορούσε ήσυχα και αποφασιστικά να διασφαλίσει τα συμφέροντα όλων των Ασφαλισμένων με μια μικρή ομάδα άλλων Εταιρειών που έχουν αξιολογηθεί ως φερέγγυες και στη συνέχεια να τοποθετήσει έναν Επίτροπο που θα φρόντιζε τις Λεπτομέρειες της ομαλής μεταφοράς του χαρτοφυλακίου και όλες τις απαιτούμενες υποχρεώσεις; Που εποπτεύεται με ειδική νομοθεσία από την Τράπεζα της Ελλάδος και όταν η εταιρεία αυτή κλείσει, ο πελάτης σήμερα χάνει τα λεφτά του και ταυτόχρονα χάνει και πολλά άλλα δικαιώματα. Έτσι απλά, χωρίς ωραιοποιήσεις αλλά και χωρίς δραματοποιήσεις. Όσο η νομοθεσία προβλέπει και η Εποπτική Αρχή εφαρμόζει αυτό το μοντέλο ελέγχων και ανακλήσεων, αυτά ακριβώς θα συμβαίνουν. Όταν αλλάξει το μοντέλο, τότε θα προστατευθεί πραγματικά και ο καταναλωτής.
Ποια ήταν όμως η EVIMA; Η ιστορία είναι παλιά, αρχίζει το 1974 όταν ιδρύθηκε από την οικογένεια Παρασχάκη η ασφαλιστική εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ. Μια αρκετά καλή και νοικοκυρεμένη εταιρεία, για την οποία δεν ακούστηκε ποτέ τίποτα. Μετά από 30 σχεδόν χρόνια, την περίοδο 2001-2002, όταν η ανάπτυξη του bancassurance ενδιέφερε κάθε τράπεζα, η εταιρεία εξαγοράστηκε από την τότε λειτουργούσα Ωμέγα Τράπεζα και μετονομάστηκε σε “Omega Insurance A.E.”. Σε αυτή την περίοδο επήλθε και η συμφωνία με τον κ. Βασίλη Λιάγκα, ο οποίος είχε δημιουργήσει την προηγούμενη δεκαετία ένα δυναμικό, παραγωγικό και πολυπρόσωπο πανελλαδικό δίκτυο διαμεσολάβησης. Εισήλθε λοιπόν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μεταφέροντας βεβαίως και σημαντικότατη παραγωγή. Στη συνέχεια, το έτος 2006, η εταιρεία περιήλθε στην ιδιοκτησία της Proton Bank, η οποία απορρόφησε την Ωμέγα Τράπεζα και τον όμιλό της και μετονομάστηκε σε Proton Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία. Η παρουσία του κ. Λιάγκα και του ασφαλιστικού δικτύου συνεχίστηκε, τόσο μετοχικά όσο και παραγωγικά.
Τον Οκτώβριο του 2008 ανακοινώθηκε η μεταβίβαση της εταιρείας, σε ποσοστό 92,71% στην Aspis Holding Public Company Limited, που είχε την έδρα της στην Κύπρο και ήταν (τότε) εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Κύπρου. Υπενθυμίζεται ότι η Aspis Holding Public Company Limited ήταν και η βασική μέτοχος της Commercial Value, της οποίας όπως γνωρίζουμε ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας από την (τότε) ΕΠΕΙΑ στις 26-2-2010.
Μετά το κλείσιμο της Commercial Value και το προηγηθέν (στις 21-9-2009) κλείσιμο της Ασπίδας, η εποπτική αρχή συνέχισε τους ελέγχους στην εναπομείνουσα ασφαλιστική εταιρεία που σχετιζόταν με τον όμιλο της Ασπίδας. Ήδη η εταιρεία είχε αλλάξει όνομα και από Proton Ασφαλιστική είχε γίνει Πρώτη Ασφαλιστική. Η ΕΠΕΙΑ λοιπόν ανακοίνωσε ότι θα έπρεπε να εισρεύσουν περίπου 14 εκατ. ευρώ για να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρεία. Όμιλος Ασπίδας δεν υπήρχε πλέον, η Κυπριακή εταιρεία Συμμετοχών (Holding) είχε επίσης αλλάξει όνομα και ιδιοκτήτες(;) και χρήματα δεν βρίσκονταν. Εκείνη λοιπόν τη χρονική στιγμή ο κ. Βασίλης Λιάγκας ανακοίνωσε ότι μαζί με άλλους επώνυμους διαμεσολαβητές (τους μετέπειτα βασικούς μετόχους) θα καλύψει το απαιτούμενο ποσό και θα αναλάβει τη λειτουργία της εταιρείας. Είναι αλήθεια ότι η ανακοίνωση αυτή εξέπληξε πολλούς γιατί και το ποσό ήταν μεγάλο και οι προοπτικές προβληματικές. Στη συνέχεια δημοσιοποιήθηκε ότι το ποσό καλύφθηκε με δάνειο (προσωπικό δάνειο με προσωπικές εγγυήσεις, αν θυμάμαι καλά) που έλαβαν οι τέσσερις διαμεσολαβητές από την Proton Bank. Ήταν εντυπωσιακά και συζητήθηκαν τότε δύο πράγματα: α) το ότι τέσσερα άτομα, όσο καλά κι αν ήξεραν την ασφαλιστική δουλειά, φορτώθηκαν τέτοιο δάνειο, όταν όλοι γνώριζαν ότι σε μια ασφαλιστική εταιρεία με το συντριπτικό όγκο εργασιών στον κλάδο αυτοκινήτων, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα χρειαζότανε και νέα κεφαλαιακή ένεση και β) το ότι το δάνειο χορηγήθηκε από την ίδια τράπεζα που ήταν προηγουμένως η ιδιοκτήτρια της εταιρείας και την είχε πουλήσει πριν από δύο χρόνια. Σημασία έχει ότι η ΕΠΕΙΑ πιστοποίησε την εισροή των 14 περίπου εκατ. ευρώ και η εταιρεία όχι μόνο συνέχισε να λειτουργεί, αλλά μπήκε σε πορεία μεγέθυνσης (όχι ανάπτυξης, μεγέθυνσης). Φυσικά, η εταιρεία άλλαξε και πάλι όνομα και μετονομάστηκε σε EVIMA GROUP.
Εν τω μεταξύ, μεταφέρθηκε από 1-1-2011 η εποπτεία στην Τράπεζα της Ελλάδος και φάνηκε να κλείνει ο παλαιός κύκλος των ελέγχων της ΕΠΕΙΑ και του συσχετισμού της εταιρείας με τον πρώην όμιλο της Ασπίδας και να ανοίγει ένας νέος διαφορετικός κύκλος, παραγωγικός και ελεγκτικός. Η συνέχεια είναι γνωστή. Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι οι επιπτώσεις στα διαμεσολαβούντα πρόσωπα που συνεργάστηκαν με την EVIMA, γιατί υπήρχαν ιδιαιτερότητες. Τις επιπτώσεις αυτές, αλλά και γενικότερα το τι θα έπρεπε να εφαρμόζεται, θα τις διατυπώσουμε στο επόμενο άρθρο μας.
Α Π Α Τ Ε Ω Ν Ε Σ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Επικαλουνται τους 300 κλεφτες για να κρυφτουν 300.000 α π α τ ε ω ν ε ς.
Στο κατω κατω καλυτερα να μας κλεβουν 300 και να τους ελεγχουμε παρα αυτο το οργιο καταληστευσης μας απο ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ανεξελεκτους α π α τ ε ω ν ε ς!
ΣΩΣΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΑΝ ΤΟΥΣ 300 ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ