«Έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους”, δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στην εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με θέμα «Μπορεί να υπάρξει βιωσιμότητα και επάρκεια παροχών στην κοινωνική ασφάλιση;», αλλά αυτή η συμφωνία, προς το παρόν, δεν έχει υπογραφεί, στο πλαίσιο των όρων που τέθηκαν τον Αύγουστο του 2015».
Ο κ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για «δυσχέρειες στη διαπραγμάτευση». «Οι δυσχέρειες αυτές υπάρχουν κάτω από μία στρεβλή αντιμετώπιση των δεδομένων που ισχύουν στην Ελλάδα, σε σχέση με αυτών που ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διευκρίνισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι οι δανειστές θεωρούν ότι είναι συνταξιοδοτική δαπάνη τα επιδόματα που καταβάλλονται στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία και σε άλλες χώρες τα προνοιακά επιδόματα δεν θεωρούνται συνταξιοδοτική δαπάνη. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι ο κίνδυνος φτώχειας από 27%, το 2010 αυξήθηκε πάνω από 35% το 2013.
Ο υφυπουργός προσπάθησε να εκβιάσει τις αντιδράσεις όλων των παραγωγικών φορέων της χώρας που αντιδρούν στην ψήφιση ενός αδιέξοδου ασφαλιστικού, το οποίο θα φέρει λουκέτα παντού και ανεργία και εκ προοιμίου θα οδηγηθεί σε αποτυχία λέγοντας: «καμία δικαιολογία δεν θα υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας, αν δεν υποστηρίξει αυτή την εξέλιξη, γιατί στην αντίθετη περίπτωση, δεν θα μπορούμε να μιλάμε για σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα με κανόνες δικαιοσύνης και με πραγματικά καθολικό αναδιανεμητικό χαρακτήρα, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει».
Υ.Γ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του I.D. η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει το ασφαλιστικό προς ψήφιση ΠΡΙΝ από τη Μεγάλη Εβδομάδα!