Με ξεχωριστή επισημότητα αλλά και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της επιθεώρησης Φουφόπουλου, της 1ης επιθεώρησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Ο Γιώργος Φουφόπουλος, θέλοντας να τιμήσει τους συνεργάτες του, που μαζί τους κατέκτησε για πέμπτη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στο εταιρικό δίκτυο της Εθνικής, μετέφερε τη γιορτή σε έναν από τους πιο όμορφους χώρους της Αθήνας, στο ξενοδοχείο «King George», στην πλατεία Συντάγματος.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Επιθεωρητής βράβευσε όλους τους διευθυντές για τη μεγάλη επιτυχία, καθώς και όλους όσοι ξεχώρισαν σε όλες τις βαθμίδες.
Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στο Γενικό Διευθυντή της ΕΚΚΑ Α.Ε. (Mercedes-Benz) Αντώνη Κουτσουμάρη, για τη στενή συνεργασία που έχει ξεκινήσει και ξεφεύγει από τα όρια του κλάδου Αυτοκινήτου.
Καθώς όλα έγιναν σε εορταστική ατμόσφαιρα, τα λόγια είχαν δευτερεύουσα θέση. Σύσσωμη, ωστόσο, η Διοίκηση της Εταιρείας με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Δούκα Παλαιολόγο τόνισε στους χαιρετισμούς της τη μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Φουφόπουλου και των συνεργατών του και όλοι δήλωσαν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για ένα καλύτερο μέλλον.
Ο κ. Φουφόπουλος ανάμεσα σε άλλα τόνισε: «Ο χαρακτήρας αυτής της ακαταμάχητης ομάδας αποδεικνύεται στην πράξη. Αγωνιστήκαμε στο πλευρά της εταιρείας μας για να της προσφέρουμε τα μέγιστα ακόμα και σε ώρα κρίσης. Είμαστε μπροστά στη στήριξη με καθαρό μυαλό, μαχητικότητα και κορυφαίες επιδόσεις. Παρά το σκληρό συναγωνισμό με 14 Επιθεωρήσεις και 90 γραφεία, όπου είναι δύσκολο κανείς να διακριθεί, οι άνθρωποί μας είναι πρώτοι σε όλες τις βαθμίδες. Κάτι τέτοιο γίνεται πολύ σπάνια στην Εθνική, με τα τόσα αξιόλογα στελέχη».
Όσο για το μέλλον, ο κ. Φουφόπουλος παρατήρησε: «Το 2009 είναι μια δύσκολη χρονιά τόσο για την παγκόσμια όσο και για την εγχώρια οικονομία. Ευτυχώς, ανήκουμε στην Εθνική Ασφαλιστική. Την κρίσιμη στιγμή βρίσκεται στην καλύτερή της φόρμα: πρωτοπόρα, μεγάλη, δυνατή, εύρωστη, εξυγιασμένη, έτοιμη να πρωταγωνιστήσει».
Το πάρτι που ακολούθησε στο roof garden του ξενοδοχείου με θέα στην Ακρόπολη έδωσε την ευκαιρία σε όλους να γιορτάσουν τη μεγάλη επιτυχία και να διασκεδάσουν.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ
2009-2012
Οι επιπτώσεις της Οικονομικής Ύφεσης στην Πολιτικοοικονομική Πορεία της Ελλάδας καθώς και οι Προοπτικές των Εμπορικών Συναλλαγών και των Ρυθμών Ανάπτυξης της Οικονομίας της για τα επόμενα τρία χρόνια, όπως επίσης η Πολιτική Σταθερότητα, οι Αποταμιεύσεις, οι Επενδύσεις και η Κατανάλωση, είναι Δεδομένα τα οποία δεν μπορούν να προβλεφθούν με κάποια ακρίβεια.
Ρεαλιστικές Υποθέσεις μπορούν να γίνουν, όμως είναι αυτές αρκετές για μια χώρα που θέλει να γνωρίζει σε ποιο Επίπεδο θα βρίσκεται η Οικονομία της και οι Εξαγωγές της, προκειμένου να Σχεδιάσει τις Στρατηγικές Κινήσεις της και να τοποθετήσει τους Μακροχρόνιους Στόχους της;
Οι Μακροοικονομικοί Δείκτες που πρέπει να χρησιμοποιηθούν είναι ούτε λίγο ούτε πολύ 35!
Τα πρώτα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν είναι:
Θα υπάρξουν μακροχρόνιες πολιτικές επιπτώσεις εξαιτίας των ταραχών του Δεκεμβρίου;
Πώς θα αντιδράσουν οι ξένοι Επενδυτές στην Αποδυναμωμένη Τουριστική Βιομηχανία της Ελλάδας;
Πώς θα βελτιωθεί η Αξιοπιστία της οποιασδήποτε Κυβέρνησης προκύψει από τις επόμενες Εκλογές, όταν τα Σκάνδαλα υπάρχουν και διαιωνίζονται και από τα δύο Μεγάλα Κόμματα Εξουσίας;
Ποια θα είναι τα Μεγέθη των Κλάδων της Υγείας, του Ασφαλιστικού, της Τραπεζικής, των Ασφαλειών, της Οικοδομής, του Αυτοκινήτου, του Πετρελαίου, της Ενέργειας, του Φυσικού Αερίου, των Μεταφορών, της Πληροφορικής;
Νομίζετε ότι Ασχολείται κανένα Κυβερνητικό Στέλεχος με αυτά τα Επιτελικά ερωτήματα;
Δυστυχώς, η εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση αναλώνεται με τα Καθημερινά, τα Επικοινωνιακά λόγω των Σκανδάλων που ξεσπούν κάθε μέρα και η πρωταρχική της έννοια είναι πώς με διάφορα τρικ θα βελτιώσει την εικόνα της, η οποία έχει πάρει τον κατήφορο και δε λέει να σταματήσει με τίποτα.
Μια Κυβέρνηση η οποία υποτίθεται ότι συμπεριλαμβάνεται στα 15 ιδρυτικά Κράτη της Ευρωζώνης θα έπρεπε να λειτουργεί Επιτελικά, Στρατηγικά και θα έπρεπε να ψάχνει να βρει Απαντήσεις στα εξής 6 Στρατηγικά Ερωτήματα:
- Πρόβλεψη του ρυθμού και της Αστάθειας, καθώς και της Οικονομικής και Βιομηχανικής Ανάπτυξης για τα επόμενα τρία χρόνια 2009-2012.
- Αξιολόγηση των Εξωτερικών Απειλών για τις Επιχειρήσεις, όπως η Νομισματική Αστάθεια -και ας έχουμε το ίδιο Νόμισμα με τους υπόλοιπους (βλέπε τις διαφορές των επιτοκίων δανεισμού)-, η Παγκόσμια Οικονομική Αβεβαιότητα και οι πολιτικές του Προστατευτισμού.
- Προσδιορισμός και Αξιολόγηση των Αρνητικών Πολιτικών και Οικονομικών Τάσεων προς διευκόλυνση των Στρατηγικών Αντιμετώπισης των Κινδύνων.
- Πώς θα Αντιμετωπιστεί το Ασυμβίβαστο Τραπεζικό Κέρδος με την ενίσχυση της Επιχειρηματικής και Κοινωνικής Ζωής; (Οι Τράπεζες δεν πρόκειται ποτέ να Ασκήσουν Κοινωνική ή Επιχειρηματική Πολιτική σε βάρος των Κερδών τους.)
- Σύγκριση των κινδύνων της χώρας με τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής.
- Εντοπισμός και Εκμετάλλευση των Επιχειρηματικών Ευκαιριών που εμφανίζονται σε κάθε Οικονομική Κρίση, στους ταχέως αναπτυσσόμενους Βιομηχανικούς Τομείς, καθώς και στους Τομείς των Υπηρεσιών.
Μια Ανάλυση SWOT σε όλους αυτούς τους Τομείς είναι Επιβεβλημένη και Απαραίτητη προκειμένου όλες οι Κινήσεις της Κυβέρνησης να είναι Μελετημένες και Στοχευμένες, όχι μόνο στην Αντιμετώπιση της Κρίσης, αλλά Επιθετικά στην Εκμετάλλευση των ευκαιριών που αναδεικνύονται απρόβλεπτα. Για αυτό η Μελέτη Πρόβλεψης είναι Επιτακτική.
Βασικοί τομείς που Απαιτούν Μελετημένες Προβλέψεις:
- Οικονομική Δραστηριότητα
Πραγματική ανάπτυξη ΑΕΠ, βιομηχανική ανάπτυξη, ανάπτυξη απασχόλησης, πληθωρισμός και τιμές καταναλωτή, κατανάλωση (ενδεικτικοί μισθοί, πωλήσεις λιανικής, εμπιστοσύνη καταναλωτή). - Δημοσιονομική Πολιτική
Παρούσα μακροοικονομική στρατηγική και πολιτικές εφαρμογής προγραμμάτων, δημόσια οικονομικά (έσοδα, δαπάνες, ισοζύγιο προϋπολογισμού), φορολογικές μεταρρυθμίσεις. - Νομισματική Πολιτική
Τάσεις των επιτοκίων (τραπεζικού δανεισμού και καταθέσεων), πληθωρισμός (πληθωρισμός τιμών λιανικής, πληθωρισμός τιμών καταναλωτή). - Πολιτική Συναλλαγματικών Ισοτιμιών
Μηχανισμοί νομισματικού ελέγχου, επίδραση εισροών άμεσων εξωτερικών επενδύσεων, συναλλαγματικές ισοτιμίες και συναλλαγματικά αποθεματικά. - Ισοζύγιο Πληρωμών
Εμπορικές συναλλαγές (εξαγωγές, εισαγωγές, εμπορικό ισοζύγιο), ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. - Άμεσες Ξένες Επενδύσεις
Εγκρίσεις και εισροές άμεσων ξένων επενδύσεων, το κλίμα των ξένων επενδύσεων. - Εξωτερικό Χρέος
Χαρακτήρας χρέους (βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρέος, έκθεση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα).