Επιτέλους, γνωρίζουμε ποιος είναι ο Εποπτεύων Υφυπουργός της Ασφαλιστικής Αγοράς και της ΕΠΕΙΑ.
Ο Υπουργός Γιώργος Παπακωσταντίνου με την απόφασή του Νο 2672/2009 καθόρισε τις Αρμοδιότητες του Υφυπουργού Φίλιππου Σαχινίδη, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Εποπτεία της ΕΠΕΙΑ με τις ευρύτατες αρμοδιότητες Εποπτείας της Ασφαλιστικής Αγοράς. Αυτόματα ο Υφυπουργός αναλαμβάνει και το μεγάλο βάρος της Εξυγίανσης της Ασφαλιστικής Αγοράς και, όπως ανακοίνωσε, έχει ήδη λάβει τα μέτρα του να φροντίσει και τους Ασφαλισμένους των (5) Εταιρειών των οποίων αναιρέθηκε η άδεια Λειτουργίας πριν από μερικούς μήνες και είχε σαν αποτέλεσμα να αδειάσουν στην κυριολεξία εκατοντάδες χιλιάδες Ασφαλισμένους στο δρόμο, μαζί βέβαια και με 700 περίπου υπαλλήλους και μερικές χιλιάδες διαμεσολαβούντες!
Στις 7 Δεκεμβρίου 2009 γράφαμε: «Οι εξελίξεις είναι αλυσιδωτές και αναμένονται αποφάσεις από μέρα σε μέρα, δεδομένου ότι και το Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται μπροστά σε ένα πρόσθετο αδιέξοδο από τις αποφάσεις του προηγούμενου Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου και του Επόπτη της ΕΠΕΙΑ Γ. Πέτσα, οι οποίοι ενήργησαν πρόχειρα και επιπόλαια όταν αφαίρεσαν την άδεια λειτουργίας των δύο Ασπιίς χωρίς να σκεφτούν τι θα απογίνουν πάνω από όλα οι εκατοντάδες χιλιάδες Ασφαλισμένοι των δύο Εταιρειών. Η Ε.Ε. απαγόρευσε τη στήριξη των αιωρούμενων Ασφαλιζομένων των δύο Ασπίς από την Ελληνική Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να μη βρίσκεται άμεση λύση.
Βέβαια, αν ο Υφυπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος γνωρίζει τα προβλήματα του Κλάδου, αποφασίσει να βρει μια λύση, είμαστε σίγουροι ότι θα τη βρει. Η Κυβέρνηση στην Ελλάδα διαθέτει άπειρους νόμιμους Μηχανισμούς να κάνει ό,τι θέλει, όποτε το θέλει! Ας ελπίσουμε ότι ο Υφυπουργός θα ευαισθητοποιηθεί και θα δώσει προτεραιότητα στο θέμα των Ασφαλισμένων. Είναι η πιο σημαντική προτεραιότητα που έχει προκύψει από την αψυχολόγητη ενέργεια της πρώην Κυβέρνησης να κλείσει τη δεύτερη μεγαλύτερη Ασφαλιστική Εταιρεία της χώρας χωρίς να σκεφτεί τις επιπτώσεις.
Είναι θέμα καθαρής Ανθρωπιάς, που δε χωράει καμιά άλλη καθυστέρηση».
Στις 10 Δεκεμβρίου 2009 ο Υφυπουργός φαίνεται να ευαισθητοποιήθηκε και να ασχολήθηκε με το θέμα, ανακοινώνοντας ότι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2009 το θέμα θα λυθεί Νομικά.
Οι Καθηγητές που διδάσκουν Ασφαλιστικές Επιστήμες θα είναι αναγκασμένοι να αναφέρονται σε αυτές τις περιπτώσεις και θα διερωτώνται μαζί με τους φοιτητές τους πώς στην ευχή πάρθηκαν τόσο σοβαρές αποφάσεις που αφορούσαν τόσο σοβαρά θέματα Υγείας και Εργασίας εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων Πολιτών τόσο πρόχειρα και τόσο επιπόλαια, ενώ χρόνια πριν είχαν στη διάθεσή τους ολοφάνερα σημάδια ότι κάτι σοβαρό δεν πάει καλά με αυτές τις Εταιρείες!
Αυτά τα γεγονότα γράφτηκαν στις μαύρες σελίδες της νεότερης Πολιτικής Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους και δεν σβήνονται εύκολα, κύριοι άρχοντες της Πολιτικής Ζωής του τόπου. Ωραίες και κολακευτικές είναι οι καρέκλες της Εξουσίας, όμως μην ξεχνάτε ποτέ ότι οι Ευθύνες σας είναι τεράστιες και οι Πολίτες σας παρακολουθούν βράζοντας από αγανάκτηση και οργή για τις Συνέπειες της Διακυβέρνησης του… Καραγκιόζη και της Αρπαχτής, που εισπράττουν τις τελευταίες δεκαετίες από τα δύο Κόμματα Εξουσίας.
Θέλουμε να είμαστε Θετικοί και ευχόμαστε στο νέο Υφυπουργό καλή δύναμη και αντοχή στο… λάκκο των λεόντων που μπήκε, με στόχο δαμάσει τα μόνιμα πεινασμένα λιοντάρια της Κομματικής νομενκλατούρας και των… λίγων, ευτυχώς, Εταιρειών που όρμηξαν και αυτές να κατασπαράξουν τη λεία.
Περιμένουμε να δούμε πόσο αποτελεσματικά, γρήγορα και πρακτικά θα είναι τα νέα μέτρα προκειμένου να αισθανθούν κάποια ανακούφιση τόσο οι Ασθενείς που βρέθηκαν ξεκρέμαστοι, χωρίς Ασφάλεια Νοσοκομειακής Περίθαλψης, όσο και τα θύματα της… Συμμορίας, που τους απέσπασαν εκατομμύρια αποταμιεύσεις, δήθεν για επενδυτικούς σκοπούς.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει «Εκκαθαριστής» που διορίζεται από τις… Ελληνικές Κυβερνήσεις για να κάνει την «Εκκαθάριση» παρόμοιων Εταιρειών. Υπενθυμίζουμε, επίσης, κάτι άλλο. Μια Ασφαλιστική Εταιρεία δεν είναι σαν τις άλλες που πτωχεύουν και η «Εκκαθάριση» έχει άλλες προτεραιότητες. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για Χρήματα που Εισπράχθηκαν για λογαριασμό των Πελατών και υπάγονται στα «Κεφάλαια υπό Διαχείριση». Άλλο πράγμα είναι η «Περιουσία» μιας Εταιρείας και οι «Πιστωτές» της και άλλο πράγμα είναι τα «Αποθεματικά» των Πελατών που είναι «Καταθέτες»!
Κ. Συντάκτες διορθώστε την καταχώρηση παρακαλώ, δεν βγαίνει νόημα
Καλη εβδομάδα