ERGO

Ασφαλιστήρια κατά απολύσεων!

Στην εποχή όπου τα εργασιακά μας δικαιώματα δεν είναι πλέον δεδομένα αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες του εξωτερικού προσφέρουν ασφαλιστήρια συμβόλαια που εξασφαλίζουν οικονομικά τους εργαζόμενους σε περίπτωση ενδεχόμενης απόλυσης. Τέτοια συμβόλαια ήρθαν πλέον και στην Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει και το ενδιαφέρον άρθρο του Δημήτρη Κοντογιάννη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». «Στην ανασφάλεια και στο φόβο του κόσμου [...]

Groupama

Στην εποχή όπου τα εργασιακά μας δικαιώματα δεν είναι πλέον δεδομένα αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες του εξωτερικού προσφέρουν ασφαλιστήρια συμβόλαια που εξασφαλίζουν οικονομικά τους εργαζόμενους σε περίπτωση ενδεχόμενης απόλυσης. Τέτοια συμβόλαια ήρθαν πλέον και στην Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει και το ενδιαφέρον άρθρο του Δημήτρη Κοντογιάννη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

«Στην ανασφάλεια και στο φόβο του κόσμου για τη δουλειά του λόγω της οικονομικής κρίσης ποντάρουν ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες για να πουλήσουν ορισμένα νέα ασφαλιστικά προϊόντα, προσβλέποντας σε αύξηση των εσόδων τους.

Τέτοιου είδους ασφαλιστικά προϊόντα διατίθενται στο εξωτερικό εδώ και χρόνια. Όμως, το πρώτο τέτοιο ασφαλιστικό προϊόν στη χώρα μας σχεδίασε η ασφαλιστική εταιρεία International Life και λάνσαρε προ μηνός περίπου η Citibank μέσω του δικτύου των υποκαταστημάτων της. Με δεδομένο ότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες, δε θα πρέπει να εκπλήσσει αν βγουν κι άλλα τέτοια προϊόντα σε διάφορες παραλλαγές από άλλες ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες το επόμενο διάστημα.

Το προϊόν των International Life-Citibank απευθύνεται σε ανθρώπους που εργάζονται για τουλάχιστον 4 μήνες στον ίδιο εργοδότη πριν από την υπογραφή του συμβολαίου και φοβούνται ότι είναι πιθανόν να χάσουν τη δουλειά τους.

Ο ασφαλισμένος πληρώνει 19 ευρώ το μήνα και μπορεί να το κάνει είτε μέσω του τραπεζικού λογαριασμού του στη Citibank είτε μέσω χρέωσης της πιστωτικής του κάρτας είτε πηγαίνοντας στο γκισέ της τράπεζας. Σε περίπτωση που χάσει τη δουλειά του, ο ασφαλισμένος δικαιούται 500 ευρώ το μήνα μέχρι 6 μήνες το πολύ. Για την πληρωμή των 500 ευρώ απαιτείται η προσκόμιση στην τράπεζα των δικαιολογητικών από τον ΟΑΕΔ σε μηνιαία βάση.

Όμως, για να ενεργοποιηθούν οι πληρωμές, θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 4 μήνες από την υπογραφή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Όπως εξηγούν οι αρμόδιοι, ο λόγος που μπαίνει το όριο των 4 μηνών είναι για να αποφευχθούν φαινόμενα όπου κάποιος έχει λάβει ειδοποίηση από τον εργοδότη του ότι απολύεται ένα μήνα πριν και σπεύδει να αγοράσει το προϊόν για να εισπράξει τα 500 ευρώ το μήνα.

Το συμβόλαιο τερματίζεται με την καταβολή της τελευταίας μηνιαίας πληρωμής των 500 ευρώ.

«Πολλοί πελάτες μας, που είχαν αγοράσει ανάλογα ασφαλιστικά προϊόντα μαζί με δάνεια, ρωτούσαν αν υπάρχει κάποιο προϊόν που να μπορεί να διατεθεί από μόνο του. Αυτό το προϊόν έρχεται να ικανοποιήσει αυτή τη ζήτηση», τονίζει ο Αρης Αρβανιτάκης, Διευθυντής των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων της Citibank.

Ανεργία – δάνεια

Σημειώνεται ότι η ανεργία έχει μπει στους όρους ασφαλιστηρίων συμβολαίων μαζί με άλλους, όπως ολική ή μερική ανικανότητα, που συνοδεύουν στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες εδώ και μερικά χρόνια. Στα δάνεια του ΟΕΚ έχει μπει από το 2004.

Στην κλασική περίπτωση, αυτού του είδους τα ασφαλιστικά προγράμματα αναλαμβάνουν να πληρώσουν τις δόσεις του δανείου για όσο διάστημα ο δανειολήπτης μένει άνεργος. Μάλιστα, ορισμένες τράπεζες προσφέρονται να του δώσουν δάνειο για να πληρώνει τα ασφάλιστρα για όλη τη διάρκεια του δανείου με το ίδιο επιτόκιο που έχει στο δάνειο.


Mega Brokers
Medifirst

Σχόλια

Φόρτωση...
Cover Insurance
Syndea
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121