Με ανατιμήσεις σε ευρεία γκάμα καταναλωτικών προϊόντων ξεκινά η νέα χρονιά αφού ως γνωστόν ο ΦΠΑ αυξάνεται από 11% στο 13%. Έτσι κατά 2% αυξάνονται τρόφιμα, ποτά, αναψυκτικά, εισιτήρια θεαμάτων, καφέδες, βιβλία, ταξί, μετρό και τρένα, καθώς και τα φαγητά των εστιατορίων. Στο 13% μετατάσσονται επίσης τα τιμολόγια της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, αλλά και οι λογαριασμοί του φυσικού αερίου. Τα τσιγάρα θα αυξηθούν κατά 20 λεπτά αφού ο σχετικός φόρος αυξάνεται από 13% στο 15%.
Ωστόσο μειώνεται ο συντελεστής του ΦΠΑ 11% σε 6,5% για τα φάρμακα αλλά και για τις τουριστικές υπηρεσίες. Ακόμη:
-Από 1/1/2011 οι συναλλαγές επιχειρήσεων και επαγγελματιών με ιδιώτες οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.500 ευρώ θα γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή τραπεζική επιταγή.
-Από 1/1/2011 οι συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων ή επαγγελματιών που υπερβαίνουν τα 3.000 ευρώ θα διεξάγονται μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών ή επιταγών.
-Το 2011 οι φορολογούμενοι θα φορολογηθούν για τα εισοδήματα του 2010 με κλίμακα φορολογίας εισοδήματος η οποία έχει αφορολόγητο 12.000 ευρώ και συντελεστές που κυμαίνονται από 18 έως 45%.
-Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι για να κερδίσουν όλο το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος των 12.000 ευρώ θα πρέπει να έχουν ήδη συγκεντρώσει το ποσό αποδείξεων που απαιτείται ανάλογα με το εισόδημά τους και το οποίο φθάνει συνολικά έως τα 12.000 ευρώ.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Ν. Κεραμέως: "Ανοιχτά" ΤΕΑ, φορητότητα και κίνητρα ασφάλισης
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Favikon: Ο Ν. Γεωργόπουλος στη λίστα των κορυφαίων 200 παγκοσμίως

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει τη «Σύνδεση Πελάτη» με νέες δυνατότητες

EEAE και ΕΑEΕ ενισχύουν τη θεσμική τους συνεργασία

SYNDEA: Στρατηγική προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Dallbogg: Στη συνεργασία με εποπτικές αρχές και EIOPA η λύση

"Μητρώο" ασφαλισμένων επιχειρήσεων προτείνει η ΕΑΕΕ στην κυβέρνηση

Αυξημένο κατά 13 εκατ. ευρώ το ενεργητικό των ΤΕΑ


















