Με ορατό τον κίνδυνο απεργιών τη μεγάλη Εβδομάδα, συναντάται σήμερα Τρίτη εκ νέου το προεδρείο της ΟΤΟΕ με τις τράπεζες μετά την απόρριψη από πλευράς του της πρότασης για μειώσεις 7% των μισθών που πρότειναν οι τράπεζες. Ο λόγος για τη 2η «διορθωμένη» πρόταση η οποία και πάλι δεν έγινε αποδεκτή. Περιλαμβάνει κλαδική σύμβαση με μειώσεις στα κλιμάκια του Ενιαίου Μισθολογίου κατά 7%, κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού, απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας όλων των κεντρικών υπηρεσιών από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ και κάποιες ρυθμίσεις στα στεγαστικά δάνεια των εργαζομένων. Η πρώτη πρόταση αναφερόταν μεταξύ άλλων σε μειώσεις μισθών από 15% έως και 20%.
Η ΟΤΟΕ επιμένει σε δέσμευση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στον τραπεζικό τομέα (ρήτρα μη απολύσεων στις Τράπεζες), προστασία του θεσμού του ενιαίου μισθολογίου και της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματος με στόχο την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών, προστασία των θεσμικών κατακτήσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Περιμένει αύριο από τις τράπεζες νέα πρόταση που να είναι κοντά στις θέσεις της. Διαφορετικά η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι θα υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Όμιλος Generali: Αύξηση 5,8% στα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα

ERGO: Έκτακτος μηχανισμός προκαταβολών και κλιμάκια συνεργατών για τις φωτιές

Μετοχές και ΑΚ «άσοι» για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης συμπληρώνει 40 χρόνια

Σε φάση "alert" η ασφαλιστική αγορά λόγω των πυρκαγιών

Anytime και Public αλλάζουν την εμπειρία ασφάλισης

Πιστοποιημένο διαμεσολαβητή στα ΤΕΑ και φορολογικά κίνητρα στον 3ο πυλώνα



















