ERGO

Βελτιωμένα όλα τα οικονομικά μεγέθη για τον Όμιλο International Life μέσα στο 2010

Ο Όμιλος International Life παρουσίασε σημαντικά βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη κατά το 2010, ενισχύοντας παράλληλα περαιτέρω τη θέση του στην ασφαλιστική αγορά με την επιτυχημένη συγχώνευση των δύο εξαγορασθέντων ασφαλιστικών εταιρειών, πρώην ING ΑΕΓΑ και UNIVERSAL LIFE ΑΑΕΖ. Συγκεκριμένα, η ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων μαζί με την αύξηση των εργασιών, οδήγησαν σε σημαντική βελτίωση της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων [...]

Ethniki

Ο Όμιλος International Life παρουσίασε σημαντικά βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη κατά το 2010, ενισχύοντας παράλληλα περαιτέρω τη θέση του στην ασφαλιστική αγορά με την επιτυχημένη συγχώνευση των δύο εξαγορασθέντων ασφαλιστικών εταιρειών, πρώην ING ΑΕΓΑ και UNIVERSAL LIFE ΑΑΕΖ. Συγκεκριμένα, η ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων μαζί με την αύξηση των εργασιών, οδήγησαν σε σημαντική βελτίωση της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων στο ποσό των €119,2 εκατ. – αυξημένη κατά 21,3% σε σχέση με το 2009, που η παραγωγή ήταν €98,3 εκατ. Τα κέρδη των δύο ασφαλιστικών εταιρειών οι οποίες συγχωνεύτηκαν στον Όμιλο κατά τη διάρκεια της χρονιάς συνέβαλλαν στα κέρδη της εταιρείας τα οποία ανήλθαν σε €6,8 εκατ. προ φόρων.

Παράλληλα, ο Όμιλος υλοποίησε επιτυχημένο πρόγραμμα εξορθολογισμού των γενικών εξόδων του, μειώνοντάς τα κατά €3 εκατ., στα 20 εκατ. Η αυξημένη κερδοφορία του Ομίλου και οι συγχωνεύσεις βελτίωσαν περαιτέρω τους δείκτες φερεγγυότητας με τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου να ανέρχονται σε περισσότερα από €25 εκατ.

Ο Όμιλος International Life – συμπεριλαμβανομένων των υπερκαλύψεων στην ασφαλιστική τοποθέτηση (€4,8 εκατ.) και τις ελεύθερες επενδύσεις (€10 εκατ.) – στο τέλος του 2010 διαθέτει συνολικές επενδύσεις €198 εκατ. από τις οποίες τα €183,2 εκατ. αφορούν ασφαλιστικά αποθεματικά και τα €15 εκατ. αποτελούν πλεόνασμα.

Στη διάρκεια του 2010 καταβλήθηκαν συνολικά αποζημιώσεις και λήξεις συμβολαίων Ζωής ύψους €60 εκατ.

Ο Φωκίων Μπράβος, Πρόεδρος του Ομίλου International Life, δήλωσε σχετικά: «Το 2010 ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για την εταιρεία μας παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στο οποίο κληθήκαμε να λειτουργήσουμε. Είναι σημαντικό για μας, ότι ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις, βελτιώσαμε ακόμη περισσότερο τους δείκτες της φερεγγυότητάς μας και παρουσιάσαμε σημαντική αύξηση στην παραγωγή μας. Παράλληλα, όμως, το 2011 αναμένεται να είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, κατά την οποία θα κινηθούμε με βάση το business plan της εταιρείας μας, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων περαιτέρω μείωση των εξόδων μας, ώστε να διασφαλίσουμε σταθερή και ισχυρή κερδοφορία, συνεχίζοντας να παράγουμε από τα καλύτερα ασφαλιστικά αποτελέσματα στην αγορά μέσα από τα χαρτοφυλάκια ζωής και γενικών ασφαλειών, που διαθέτουμε».

Orizon
Atladiki

Σχόλια

Φόρτωση...
Imperial Insurance
Syndea
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121