Με μια Εγκύκλιο Σταθμό, η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) βάζει τις βάσεις για μια νέα σελίδα στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση σε σχέση με το ρόλο και τον τρόπο προώθησης και διάθεσης των Ασφαλιστικών Προγραμμάτων από τις τράπεζες. Η Εγκύκλιος με αριθμό 462/14-5-2013 που υπογράφεται από τον Σπύρο Ζάρκο Διευθυντή της ΔΕΙΑ και κοινοποιείται και προς τις Διοικήσεις των τραπεζών, ασφαλώς μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια νίκη των Διαμεσολαβούντων, απέναντι σε ένα πρόβλημα που έχει τεθεί και θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί εδώ και αρκετά χρόνια.
Ανάμεσα στα άλλα, η Εγκύκλιος αναφέρει, ότι σε περίπτωση δανείου, ο δανειολήπτης δεν έχει δέσμευση να ασφαλιστεί σε συνεργαζόμενη με την τράπεζα Ασφαλιστική Εταιρεία και διατηρεί το δικαίωμα να προσκομίσει Ασφαλιστήριο της επιλογής του. Επίσης, ο δανειολήπτης, έχει το δικαίωμα να συνεργαστεί με Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή της επιλογής του και δεν επιτρέπεται η παραπομπή σε Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή συνεργαζόμενο με την Τράπεζα.
Για το δικαίωμα αυτό μάλιστα, το πιστωτικό ίδρυμα θα πρέπει να ενημερώνει σχετικά τον πελάτη. Προβλέπεται επίσης γραπτή ενημέρωση, ενώ οι τράπεζες δεν θα μπορούν να χρεώνουν αυτόματα πιστωτικές κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς, αν ο δανειολήπτης πελάτης προσκομίσει άλλο Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο.
Πατήστε για να διαβάστε αναλυτικά την Εγκύκλιο:
Σχόλια

Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Οι 50 κορυφαίοι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς (2024)
Νέα γενιά ασφαλιστών: Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για είσοδο στο επάγγελμα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

"Μητρώο" ασφαλισμένων επιχειρήσεων προτείνει η ΕΑΕΕ στην κυβέρνηση

Αυξημένο κατά 13 εκατ. ευρώ το ενεργητικό των ΤΕΑ

Magenta Insurance: Ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις

ΕΑΕΕ: Που οφείλονται οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Η Cosmote Insurance έγινε Magenta

ΤτΕ: Ανάκληση της άδειας λειτουργίας της DALLBOGG

ΕΕΑ: Ενημέρωση στις 11/6 για το "Ξεκινώ Επιχειρηματικά"
















