Οι πρώην εργαζόμενοι της Ασπίς συνεχίζουν τον αγώνα διεκδίκησης των δεδουλευμένων. Η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων Ασπίς Πρόνοια εξέδωσε την ακόλουθη σχετική ανακοίνωση:
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6/5/2010 η συγκέντρωση των πρώην εργαζομένων της Ασπίδας στην είσοδο των γραφείων στο Μαρούσι.
Το προεδρείο της ΟΑΣΕ ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις συνεχείς επαφές τις οποίες είχε τόσο με την ΕΠΕΙΑ όσο και με το Επικουρικό, και ειδικότερα την τελευταία συνάντηση το πρωί της Πέμπτης.
Το σοβαρότερο πρόβλημα που έχει εγερθεί από την ΕΠΕΙΑ, είναι το κατά πόσον οι εργαζόμενοι δικαιούνται τα δεδουλευμένα από το ταμείο αφερεγγυότητας εργοδότη του ΟΑΕΔ ή από την υπό εκκαθάριση εταιρεία. Να σημειώσουμε εδώ ότι πέρα από το γελοίο και ανυπόστατο του προβληματισμού της ΕΠΕΙΑ, η προθεσμία των έξι μηνών που οι εργαζόμενοι είχαν το δικαίωμα να προσφύγουν στον ΟΑΕΔ, έχει ήδη παρέλθει.
Η κατάληξη αυτών των επαφών ήταν η δέσμευση του κ. Πέτσα της ΕΠΕΙΑ ότι αν το Επικουρικό ως συνδιαχειριστής και ο επόπτης εκκαθάρισης στείλουν επιστολή στην ΕΠΕΙΑ ότι συμφωνούν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα από την εκκαθάριση θα προχωρήσουν στην προσεχή συνεδρίαση της ΕΠΕΙΑ στην αποδέσμευση.
Ο επόπτης εκκαθάρισης ο οποίος ύστερα από πρόσκληση της συντονιστικής επιτροπής κατέβηκε στη συγκέντρωση, αποδέχθηκε να αποστείλει την επιστολή. Εν όσο όμως ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση των εργαζομένων με τον επόπτη, η ΕΠΕΙΑ με επιστολή του γενικού διευθυντή της κ. Βάσση, εμμένει στη θέση της για το θέμα των δεδουλευμένων και ζητά από τον επόπτη να αποστείλει νέο αίτημα χωρίς να συνυπολογίζει τα δεδουλευμένα, αλλά μόνο τις αποζημιώσεις, ακυρώνοντας ουσιαστικά τις συζητήσεις με την ΟΑΣΕ που έγιναν την ίδια μέρα. Είναι προφανής πλέον η προσπάθεια της ΕΠΕΙΑ και ειδικότερα των στελεχών της, κ. Παυλόπουλου και Βάσση, να φέρουν κάθε είδους προσκόμματα στην επίλυση του προβλήματος.
Οι εργαζόμενοι μέσω των συλλογικών τους οργάνων είναι αποφασισμένοι ακόμη πιο δυναμικά, να βάλουν επιτέλους ένα τέλος στην κοροϊδία που υφίστανται εδώ και οχτώ μήνες και δηλώνουν έτοιμοι ακόμη και να κατασκηνώσουν έξω (ή και μέσα) στην ΕΠΕΙΑ που όλα δείχνουν ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη κωλυσιεργία, μέχρι να δοθεί λύση και να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

O OAEE (TEBE) εισέπραξε 100 εκατ. για να πληρώνει 250/μήνα Ταμείο Ανεργίας και αρνείται να τα πληρώσει!
Ολόκληρο το Σχέδιο Νόμου 4046/2023 για τα Επείγοντα Μέτρα Δημοσιονομικής Στρατηγικής για το 2013-2016
Φρίκη… σκέτη Φρίκη…
Ετήσια αύξηση 23% στην ανεργία

Σύλλογος Εργαζομένων Ασπίς. Επιστολή διαμαρτυρίας
Συγκέντρωση πρώην Εργαζομένων της Ασπίς στα γραφεία της ΕΠΕΙΑ


















