Ημερίδες ενημέρωσης για ασφαλισμένους που έχουν πραγματοποιήσει χρόνους Ασφάλισης στην Ελλάδα και στη Γερμανία θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, από 16 έως 19 Απριλίου 2013 με σκοπό την πληροφόρησή τους για τις ισχύουσες συνταξιοδοτικές Διατάξεις και τα Δικαιώματα Συνταξιοδότησης τόσο από Γερμανικής, όσο και από Ελληνικής πλευράς. Η ενημέρωση των ασφαλισμένων θα πραγματοποιηθεί στο Goethe-Institut (Βασ. Όλγας 66, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54642) από 09.00 έως 16.00 κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού.
Οι ενδιαφερόμενοι ασφαλισμένοι, μπορούν να προγραμματίσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2310 889036 (ώρες 09.00-13.00) από Δευτέρα 1/4 έως Παρασκευή 5/4/2013.
Η ενημέρωση θα αφορά στην προσωπική περίπτωση κάθε ασφαλισμένου ξεχωριστά και θα πραγματοποιείται από εκπροσώπους των φορέων της Γερμανικής Ασφάλισης Συντάξεων – Deutsche Rentenversicherung με παράλληλη on-line σύνδεση με τα αρχεία της, καθώς και των φορέων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ.
Όπως αναφέρει το ΙΚΑ, πρόκειται για διαδικασία η οποία έχει καθιερωθεί κατόπιν Συμφωνίας μεταξύ των Ελληνικών και Γερμανικών φορέων συντάξεων, στο πλαίσιο της εδραιωμένης και εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο χωρών και αποτελεί πρότυπο εξυπηρέτησης και ενημέρωσης του πολίτη-ασφαλισμένου και μέσο άσκησης δημόσιας διοίκησης με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Όμιλος Generali: Αύξηση 5,8% στα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα

ERGO: Έκτακτος μηχανισμός προκαταβολών και κλιμάκια συνεργατών για τις φωτιές

Μετοχές και ΑΚ «άσοι» για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης συμπληρώνει 40 χρόνια

Σε φάση "alert" η ασφαλιστική αγορά λόγω των πυρκαγιών

Anytime και Public αλλάζουν την εμπειρία ασφάλισης

Πιστοποιημένο διαμεσολαβητή στα ΤΕΑ και φορολογικά κίνητρα στον 3ο πυλώνα



















