Σχετικά με εγκύκλιο του πρώην Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, που αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News» της 21ης Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει τα εξής:
Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, που υπέγραψε ο πρώην Υφυπουργός στις 25 Ιανουαρίου του 2006, δινόταν η δυνατότητα απαλλαγής από κάθε φορολογική υποχρέωση για εισοδήματα που εντοπίζονταν κατά τον έλεγχο και τα οποία δεν είχαν δηλωθεί ποτέ στις φορολογικές αρχές.
Ο Υπουργός Οικονομικών ανακαλεί την εγκύκλιο αυτή και έχει ήδη ζητήσει να επανεξεταστούν όλες οι υποθέσεις για τις οποίες έχει γίνει χρήση της συγκεκριμένης εγκυκλίου οδηγώντας στη χαριστική απαλλαγή φορολογικών υποχρεώσεων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
Το περιστατικό αυτό αποτελεί μία ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση του τρόπου με τον οποίο η προηγούμενη Κυβέρνηση επέλεξε να διαχειρίζεται το φορολογικό σύστημα και τα δημόσια έσοδα. Και είναι ενδεικτική της ανάγκης για ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος στην κατεύθυνση της διαφάνειας, της δικαιοσύνης, της αντικειμενικότητας και της ισότιμης μεταχείρισης των φορολογούμενων, όπως αυτή που επιχειρεί σήμερα η Κυβέρνηση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

Το «Και Αν Συμβεί» μετασχηματίζεται σε “Your Insurance Tribe

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus







