Σημαντικά βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα όσον αφορά την Επιστροφή Ασφαλίστρων λόγω Ακυρώσεων στον κλάδο Ζωής το πρώτο δίμηνο τους έτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρακολουθεί η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών ανά μήνα. Ειδικότερα τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, προκύπτει μείωση της τάξης του 40%, ενώ τον Ιανουάριο φέτος, οι Επιστροφές ήταν λίγο πάνω σε σχέση με τον πρώτο μήνα του 2012.
Πρόκειται για στοιχεία που εντάσσονται στην Έρευνα της Ένωσης για την Παραγωγή Ασφαλίστρων Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2013, σύμφωνα με τα οποία, ο κλάδος Ζωής, σημείωσε μεγάλη μείωση της Παραγωγής το πρώτο δίμηνο κατά 24,8%, εξαιτίας της καθίζησης κατά 69,5% της Παραγωγής στα Προγράμματα Ζωής Συνδεδεμένα με Επενδύσεις.
Στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών οι Επιστροφές Ασφαλίστρων λόγω Ακυρώσεων εμφανίζονται χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις σε επίπεδο διμήνου μετά από περίπου ισόποσες ποσοστιαία μεταβολές με μείωση τον Ιανουάριο και αύξηση τον Φεβρουάριο. Η ΕΑΕΕ για την παρακολούθηση της εξέλιξης των Επιστροφών Ασφαλίστρων λόγω Ακυρώσεων, χρησιμοποιεί ένα δείκτη με βάση το 100, τιμή που ορίστηκε τον Ιανουάριο του 2011. Όλο το 2012 ο δείκτης ήταν πάνω από αυτή την τιμή βάσης με το υψηλότερο σημείο για τις Επιστροφές Ασφαλίστρων λόγω Ακυρώσεων να φτάνει τον περσινό Φεβρουάριο.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

Το «Και Αν Συμβεί» μετασχηματίζεται σε “Your Insurance Tribe

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus







