

Την αξιολόγηση αρκετών ιαπωνικών ασφαλιστικών εταιρειών – και των θυγατρικών τους – «παρέσυρε» η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας από την Standard & Poor’s.
Πιο αναλυτικά, η S&P υποβάθμισε την περασμένη Τετάρτη την αξιολόγηση των κρατικών τίτλων της Ιαπωνίας σε «Α+» από «ΑΑ-», επικαλούμενη την αναιμική οικονομική ανάπτυξη και την γενικότερη οικονομική στρατηγική της χώρας, των γνωστών και ως «abenomics», όπως έχουν ονομαστεί οι επιλογές του πρωθυπουργού Shinzo Abe.
Σημειώνεται ότι το κρατικό χρέος της Ιαπωνίας διαμορφώνεται σε ποσοστό άνω του 200% επί του ΑΕΠ της χώρας, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό χρέους ανεπτυγμένης χώρας.
Η υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας είναι φυσιολογικό να έχει επιπτώσεις στις αξιολογήσεις των εταιρειών του χρηματοοικονομικού τομέα, καθώς και των θυγατρικών τους εταιρειών, είτε αυτές δραστηριοποιούνται στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου είτε στο εξωτερικό.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το «The Insurance Insider», οι ασφαλιστικές που υποβαθμίστηκαν είναι οι εξής: Tokio Marine & Nichido Fire Insurance, Tokio Marine & Nichido Life Insurance, Ace Insurance, Sony Life Insurance, The Gibraltar Life Insurance, The Prudential Life Insurance, The Prudential Gibraltar Financial Life Insurance and MassMutual Life Insurance.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

Το «Και Αν Συμβεί» μετασχηματίζεται σε “Your Insurance Tribe

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus







