Αυτό προκύπτει από έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, όπου οι Έλληνες καταγράφουν υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας, αρνητικής προδιάθεσης και χαμηλής αξιοπιστίας σε εθνικούς και διεθνείς θεσμούς, ενώ χαμηλή εμπιστοσύνη αποδίδουν και στην ΕΕ (μαζί με τους Βρετανούς…). Αναλυτικότερα, οι Έλληνες κατέχουμε την πρώτη θέση ανάμεσα σε όσους δηλώνουν δυσαρεστημένοι “από την οικονομική κατάσταση στη χώρα τους”, από “την προσωπική τους επαγγελματική κατάσταση”, σε όσους προβλέπουν “επιδείνωση” τόσο της εργασιακής όσο και της οικονομικής κατάστασης στη χώρα τους, σε όσους πιστεύουν ότι στην “αγορά εργασίας τα χειρότερα έπονται”, σε όσους δηλώνουν πως “δεν εμπιστεύονται τα πολιτικά κόμματα” της χώρας τους, σε όσους εκφράζουν “καχυποψία” για τον θεσμό των Ηνωμένων Εθνών, σε όσους θεωρούν πως “η ΕΕ οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση”!
Σε ό,τι αφορά στο ευρώ, οι έλληνες υποστηρίζουμε την ΟΝΕ και το ενιαίο νόμισμα (κατά 64% με κοινό μέσο όρο 58%), ενώ τελικά προσβλέπουμε στην ΕΕ για να σωθούμε από την οικονομική κρίση – οι Έλληνες προσδοκούμε τη σωτηρία μας από την ΕΕ (37%), από την ελληνική κυβέρνηση (17%), το G20 (10%), το ΔΝΤ (7%) και τις ΗΠΑ (4%).
Οι Έλληνες εκφράζουμε τη δυσπιστία μας κατά σειρά: Για τα πολιτικά κόμματα (93%), τις μεγάλες επιχειρήσεις (79%), την τηλεόραση (78%), την εθνική κυβέρνηση (76%), τον ΟΗΕ (74%), την εθνική Βουλή (73%), τον Τύπο (71%), τα εργατικά σωματεία (65%), το ραδιόφωνο (61%), την ΕΕ (60%), τα εκκλησιαστικά ιδρύματα (58%), τη δικαιοσύνη (56%) και το Διαδίκτυο (41%).
ΑΝΑ – ΜΠΕ
Σχόλια

Κατατέθηκε στη βουλή το σ/ν για τον Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista
ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Νέος Τεχνικός Διευθυντής o κ.Μιχάλης Κολέτσος
INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Επένδυση άνω των 7 εκατ. ευρώ

INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα

Η CrediaBank και η Ευρώπη Ασφαλιστική μαζί σε έναν ενιαίο όμιλο

Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista

Εμπόδιο για την ασφαλιστική αγορά ο αρνητικός ρυθμός των αποταμιεύσεων

Το Piraeus Starup Accelerator στήριξε τη νεοφυή επιχειρηματικότητα

Διαγωνισμός στην Insurancemarket για ένα iPhone Duo


















