
Ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, μεγαλογιατροί με καταθέσεις εκατομμυρίων που δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα, 1.500 επιχειρήσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης αλλά και οίκοι μόδας έχουν ελεγχθεί το τελευταίο διάστημα από το ΣΔΟΕ οι ελεγκτές του οποίου έχουν βεβαιώσει πρόστιμα που υπερβαίνουν 4 δισ. ευρώ. Πρόκειται για ελέγχους που έχουν γίνει έως το τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρη.
Ο κ. Καπελέρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για 2.250 γιατρούς με εισοδήματα που δεν συνάδουν με το ύψος των τραπεζικών τους καταθέσεων. Εξάλλου, τρεις οίκοι μόδας δήλωναν μεικτά ετήσια έσοδα κατά μέσο όρο 40.000 ευρώ, ενώ αποκαλύφθηκε ύστερα από το άνοιγμα των λογαριασμών τους ότι είχαν αδήλωτες εισπράξεις που ξεπερνούσαν και στις τρεις περιπτώσεις το 1.200.000 ευρώ τον χρόνο. Επίσης, 299 φορολογούμενοι δήλωναν το σκάφος τους ως επαγγελματικό προκειμένου να αποφύγουν τη φορολογία.
Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έχουν φέρει, μόνο τον Οκτώβριο, έσοδα 15 εκατ. ευρώ από αλλαγή χρήσης σκαφών από επαγγελματικά σε ιδιωτικά.
Το ΣΔΟΕ ελέγχει και 1.500 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Εξαιτίας της προβλεπόμενης απαλλαγής από το ΦΠΑ, σε πολλές περιπτώσεις οι επισκευές των πλοίων γίνονται χωρίς κανένα απολύτως παραστατικό.
ANA – ΜΠΕ
Σχόλια

Κατατέθηκε στη βουλή το σ/ν για τον Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista
ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Νέος Τεχνικός Διευθυντής o κ.Μιχάλης Κολέτσος
INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Επένδυση άνω των 7 εκατ. ευρώ

INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα

Η CrediaBank και η Ευρώπη Ασφαλιστική μαζί σε έναν ενιαίο όμιλο

Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista

Εμπόδιο για την ασφαλιστική αγορά ο αρνητικός ρυθμός των αποταμιεύσεων

Το Piraeus Starup Accelerator στήριξε τη νεοφυή επιχειρηματικότητα

Διαγωνισμός στην Insurancemarket για ένα iPhone Duo


















