(Reuters) Αλλαγή στην κορυφή της ηγεσίας φαίνεται ότι θα απαιτήσουν οι μεγαλοεπενδυτές της Prudential μετά την κατάρρευση της κολοσσιαίας συμφωνίας για την εξαγορά των μονάδων της AIG στην Ασία.
Αυτό που έχει εξαγριώσει τους επενδυτές είναι κυρίως το υπέρογκο κόστος αποτυχημένου εγχειρήματος -η όλη διαδικασία κόστισε 653 εκ. δολάρια, χωρίς να οδηγήσει πουθενά. Έτσι λοιπόν τώρα θα ζητήσουν να ξεκινήσει εκτάκτως διαδικασία αντικατάστασης του CEO Tidjane Thiam.
Ο κ. Thiam προσπάθησε μάταια να κατευνάσει τους μετόχους ζητώντας συγγνώμη για το υπέρογκο κόστος. Πολλοί από αυτούς δήλωσαν στον Τύπο ότι για να δικαιολογήσουν το φιάσκο των 600 εκ. δολαρίων τα κορυφαία στελέχη υπεύθυνα για τη διαδικασία θα έπρεπε να καταθέσουν τα μπόνους τους….: «Αυτό είναι το σωστό αυτή τη στιγμή. Πρέπει να μοιραστούν λίγο τον πόνο των μετόχων», δήλωσε στους Times επενδυτής της Prudential, που θέλησε να μείνει ανώνυμος.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Ασφάλιση υγείας: Τι έδειξε η «ακτινογραφία» για τις αυξήσεις
Βασικός ο ρόλος των ασφαλιστικών στην Ένωση Αποταμιεύσεων
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Favikon: Ο Ν. Γεωργόπουλος στη λίστα των κορυφαίων 200 παγκοσμίως

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει τη «Σύνδεση Πελάτη» με νέες δυνατότητες

EEAE και ΕΑEΕ ενισχύουν τη θεσμική τους συνεργασία

SYNDEA: Στρατηγική προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Dallbogg: Στη συνεργασία με εποπτικές αρχές και EIOPA η λύση

"Μητρώο" ασφαλισμένων επιχειρήσεων προτείνει η ΕΑΕΕ στην κυβέρνηση

Αυξημένο κατά 13 εκατ. ευρώ το ενεργητικό των ΤΕΑ


















