Προθεσμία δύο μηνών, δίνει η Κομισιόν στη χώρα μας, για να συμμορφωθεί στα όσα προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία για το θέμα των Ασφαλειών, διαφορετικά απειλεί ότι θα την παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε στην Ελλάδα, αιτιολογημένη γνώμη που συνιστά το δεύτερο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας, ζητώντας τη συμμόρφωση με την κοινοτική νομοθεσία στο θέμα των ασφαλειών. Αν δεν αναταποκρηθεί, τότε η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει τη χώρα μας στο Δικαστήριο της ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ειδικότερα, ζήτησε από την Ελλάδα να εφαρμόσει σωστά την πρώτη και την τρίτη οδηγία για την πρωτασφάλιση, εκτός της ασφάλειας ζωής (73/239/ΕΟΚ και 92/49/ΕΟΚ), στη νομοθεσία της όσον αφορά τις υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας.
Όπως προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία, οι Ασφαλιστές υποχρεούνται να κοινοποιούν συστηματικά (σε ετήσια βάση) στην εποπτική αρχή του ασφαλιστικού τομέα τα Ασφαλιστήρια Συμβόλαιά τους οδικής βοήθειας. Η Επιτροπή εκτιμά ότι αυτό αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας της ΕΕ.
Στους κοινούς κανόνες, που έχουν συμφωνηθεί ήδη από τη δεκαετία του ’70, περιλαμβάνονται όροι για την αρχική χορήγηση άδειας, τη συνεχή προληπτική εποπτεία, ιδίως όσον αφορά τη συνολική φερεγγυότητά τους, τα τεχνικά αποθεματικά τους και τα αντίστοιχα στοιχεία ενεργητικού.
Περιλαμβάνουν, επίσης, την κατάργηση της προηγούμενης έγκρισης ή τη συστηματική κοινοποίηση των όρων των ασφαλιστηρίων και των τιμών, γεγονός που ενθαρρύνει τις ασφαλιστικές εταιρείες να εισέλθουν σε νέες αγορές, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό. Η Ελλάδα λοιπόν, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, καλείται να καταργήσει την υποχρέωση που αναφέραμε παραπάνω.
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Sofos Insurance: Σε νέες και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με στόχο τα 60 εκ. €
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Τρίτη χώρα με τις μεγαλύτερες άμεσες δαπάνες υγείας η Ελλάδα
NP Ασφαλιστική: Έναρξη σεμιναρίων επανεκπαίδευσης
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ευρώπη Holdings: Πράσινο φως στη συγχώνευση με την Credia Bank - Ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα

Η γιορτή του Ασφαλιστικού Συμβούλου: 4 δυνάμεις που κάνουν τη διαφορά

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Κάνε Follow. Κάνε Like. Κέρδισε!

Πλειοδοτικός διαγωνισμός για 8 ακίνητα από το Επικουρικό

Νέος τόκος υπερημερίας 9,9% από 16 Σεπτεμβρίου

Ιnsurancemarket: Ασφάλιση σε 3 άτοκες δόσεις μέσω Klarna

Έβαλαν το… χεράκι τους και τα ασφάλιστρα


















