
Την πεποίθησή του ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα έχουν επιλυθεί τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της αγοράς.
Ο κ. Στουρνάρας προανήγγειλε΄τη σύνταξη ενός “οδικού χάρτη” για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο εξής και εκτίμησε ότι η κατάσταση με τα capital controls εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά. Όπως διευκρίνισε, μέχρι στιγμής οι εγκρίσεις που έχουν δοθεί για τις εισαγωγές βρίσκονται πολύ κοντά στο μέσο μηνιαίο επίπεδο που εισαγωγών που πραγματοποιούνταν προ κρίσεως.
Ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε επίσης ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι να χαλαρώσουν περαιτέρω οι περιορισμοί τις επόμενες ημέρες. Ήδη, πρόσθεσε, το σύστημα λειτουργεί πιο αποκεντρωμένα και το 70% των αποφάσεων λαμβάνεται πλέον από τις ίδιες τις τράπεζες.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης είπε ότι προσπαθούμε να φτάσουμε στο σημείο να είναι πλήρης η ομαλοποίηση των εισαγωγών για να εκτρέψουμε όλες τις παρενέργειες από την επιβολή των capital controls.
Στη σύσκεψη μετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας ο οποίος προανήγγειλε ότι εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα των ανθρώπων της αγοράς προσθέτοντας ότι αυτό που προέχει τώρα για την κυβέρνηση είναι να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κεντρικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, τόνισε ότι από το κλείσιμο των τραπεζών το κόστος για την αγορά υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ.
Σχόλια

Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Οι 50 κορυφαίοι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς (2024)
Νέα γενιά ασφαλιστών: Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για είσοδο στο επάγγελμα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

"Μητρώο" ασφαλισμένων επιχειρήσεων προτείνει η ΕΑΕΕ στην κυβέρνηση

Αυξημένο κατά 13 εκατ. ευρώ το ενεργητικό των ΤΕΑ

Magenta Insurance: Ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις

ΕΑΕΕ: Που οφείλονται οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Η Cosmote Insurance έγινε Magenta

ΤτΕ: Ανάκληση της άδειας λειτουργίας της DALLBOGG

ΕΕΑ: Ενημέρωση στις 11/6 για το "Ξεκινώ Επιχειρηματικά"
















