
Κάτι παραπάνω από κρίσιμη χαρακτήρισε τη φάση που διανύουμε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, στο πλαίσιο ομιλίας του στην 23η τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, και ταυτόχρονα κάλεσε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει άμεσα τη διαπραγμάτευση και να θέσει τέλος στη μακρά περίοδο αβεβαιότητας.
«Οι αποφάσεις που θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν την τύχη της οικονομίας και την προοπτική της χώρας μας», τόνισε ο κ. Καραβίας για να προσθέσει.
«Η χώρα μας πρέπει να οριστικοποιήσει μια ρεαλιστική συμφωνία με τους θεσμικούς μας εταίρους, έτσι ώστε όλες οι παραγωγικές δυνάμεις, απερίσπαστες, να συμβάλουν στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για επιστροφή στην ανάπτυξη. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, η χώρα έχει ανάγκη από ανάπτυξη, ανάπτυξη που απαιτεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες κοινωνικής συνοχής, εξωστρέφεια και προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.
Οι μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις της χώρας, η δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω μιας αναπτυξιακής πορείας, με όρους βιωσιμότητας και παραγωγής μεγαλύτερου κοινωνικού μερίσματος».
Σε ότι αφορά τον τουρισμό ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank στάθηκε τόσο στην άμεση συμβολή του στο ΑΕΠ, με 9% για το 2014, όσο και την παράπλευρη συμβολή που εκτιμάται στο 20%-25%, υπογραμμίζοντας ότι για κάθε ευρώ τουριστικής δραστηριότητας, παράγονται επιπλέον 1,2 έως 1,6 ευρώ πρόσθετης οικονομικής δραστηριότητας, από την κατανάλωση υπηρεσιών και αγαθών, όπως εστίαση, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, αγορές, δραστηριότητες και οτιδήποτε άλλο διευρύνει την εμπειρία του επισκέπτη.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Το Σοκ του Νέου: Τι θα συζητηθεί στο Φόρουμ των Δελφών

Fuel Pass III: Πώς θα πάρω την επιδότηση καυσίμων το 2026

Ενεργειακή ακρίβεια και γεωπολιτικοί κίνδυνοι στο επίκεντρο του ΔΣ του ΕΕΑ

Σε ισχύ από σήμερα ο νέος κατώτατος μισθός

ΑΑΔΕ: Ψηφιοποιείται η άρση κατασχέσεων

Πακέτο μέτρων 300 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας σε νέους κλάδους







