
Η Uber Technologies Inc. και η θυγατρική της, Rasier LLC, πλήρωσαν 100 εκατ. δολ. στο Ταμείο Ανεργίας του Υπουργείου Εργασίας και Ανάπτυξης Εργατικού Δυναμικού του Νιου Τζέρσεϊ, καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι εταιρείες ταξινόμησαν εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς ως ανεξάρτητους εργολάβους ενώ δεν πληρούσαν τις προυποθέσεις.
Οι εταιρείες στέρησαν από τους οδηγούς «κρίσιμα επιδόματα και δίχτυ ασφαλείας σε περιπτώσεις ανεργίας, προσωρινής αναπηρίας και ασφάλισης ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.
Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και η Rasier στέρησαν επίσης από τους οδηγούς τον κατώτατο μισθό, τις υπερωρίες, την κάλυψη αποζημίωσης εργαζομένων, την άδεια ασθενείας, την οικογενειακή άδεια και άλλα επιδόματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η πληρωμή έπεται των ελέγχων του τμήματος εργασίας που υπολόγισαν για την Uber και την Rasier συνολικά 78 εκατομμύρια δολάρια σε καθυστερημένες εισφορές, συν τις ποινές και τους τόκους ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων. Το εν λόγω πρόστιμο είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί ποτέ στο Νιου Τζέρσεϊ και καλύπτει 297.866 οδηγούς, σύμφωνα με τη δήλωση.
Σχόλια

Ποιος θα δώσει τις μάχες για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση;
Θέση εργασίας στην Cover: Διαχείριση Ασφαλιστικών Εργασιών Κλάδου Ζωής & Υγείας
Aπoδιαμεσολάβηση και ΑΙ αλλάζουν την ασφαλιστική αγορά
Πρόστιμο 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα πατίνια
Howden Agents: Στρατηγική συνεργασία με το ασφαλιστικό γραφείο «ΠΑΡΟΝ»
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Νέα μεγάλη συνεργασία bancassurance για τον Όμιλο Interamerican στη Ρουμανία

"Στερεύει" ο Δούναβης αποκαλύπτοντας ναυάγια

Φωτιές στη Γαλλία: Οι ασφαλιστικές καλύπτουν 3 εβδομάδες ξενοδοχείο

Σεισμός 7,1 ρίχτερ στην Ιαπωνία: Κατάρρευση κτιρίων και συναγερμός για τσουνάμι

Επεκτείνει την κάλυψη στα Data Centers από τα 3,5 δις στα 5 δις δολ. η ΑΟΝ

Μάχονται με τις φλόγες Ισπανία και Γαλλία (video)

“Διακόπτης θανάτου” στις ΗΠΑ για το ΑΙ που αυτονομήθηκε


















