
Από χθες 15 Απριλίου 2020, η εκκαθάριση της πρώην ασφαλιστικής εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΑΕ, ξεκίνησε να ειδοποιεί τους συναδέλφους μας, που εργάζονταν εκεί, να αποστείλουν email και IBAN, προκειμένου να τους κατατεθούν τα υπόλοιπα των αποζημιώσεων τους μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΑΕ αναφέρει ότι “σας υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοί μας που εργάζονταν στην υπό εκκαθάριση εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΑΕ, της οποίας η άδεια λειτουργίας έχει ανακληθεί από το 2007, αναμένουν εδώ και 13 χρόνια για να πάρουν τις αποζημιώσεις τους.
Μετά από συνεχόμενες πιέσεις του Σ.Υ.Α.Ε. και της Ο.Α.Σ.Ε. προς τον τότε εκκαθαριστή , το Επικουρικό Κεφάλαιο και την Τράπεζα της Ελλάδος (Τ.τ.Ε.) δόθηκε το 2011 για πρώτη φορά (θεωρητικά λόγω έλλειψης πόρων) ένα μικρό ποσό έναντι της αποζημίωσης τους και από τότε αναμένουν να βρεθούν χρήματα! Το καλοκαίρι του 2016 με την αλλαγή εκκαθαριστή (που ήταν και διαχρονικό αίτημά Σ.Υ.Α.Ε. & Ο.Α.Σ.Ε. προς την Τ.τ.Ε.) βρέθηκαν κάποια χρήματα και κατατέθηκε μέσα στο 2017 ακόμα μια δόση έναντι της ολικής αποζημίωσης. Και εν συνεχεία, ερχόμαστε στο σήμερα, οπού καλούνται οι συνάδελφοι να εξοφληθούν το σύνολο των υπολοίπων τους.
Επισημαίνουμε ότι στις ανωτέρω αποζημιώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται κάποιες υποθέσεις συναδέλφων που, σύμφωνα με την εκκαθάριση, δεν έπρεπε να αποζημιωθούν είτε ως στελέχη διοίκησης είτε λόγω ανείσπρακτων οφειλών από ασφάλιστρα.
Συνάδελφοι,
Ο Σ.Υ.Α.Ε. και η Ο.Α.Σ.Ε. βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την Τ.τ.Ε. και τις εκκαθαρίσεις προκειμένου να πάρουν όλοι οι συνάδελφοι τις αποζημιώσεις που τους οφείλονται. Πρώτιστη όμως, επιδίωξη μας είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να μην χρειάζεται να ασχολούμαστε αποζημιώσει συναδέλφων από εταιρείες σε εκκαθάριση”.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Ασφάλιση υγείας: Τι έδειξε η «ακτινογραφία» για τις αυξήσεις
Βασικός ο ρόλος των ασφαλιστικών στην Ένωση Αποταμιεύσεων
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Favikon: Ο Ν. Γεωργόπουλος στη λίστα των κορυφαίων 200 παγκοσμίως

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει τη «Σύνδεση Πελάτη» με νέες δυνατότητες

EEAE και ΕΑEΕ ενισχύουν τη θεσμική τους συνεργασία

SYNDEA: Στρατηγική προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Dallbogg: Στη συνεργασία με εποπτικές αρχές και EIOPA η λύση

"Μητρώο" ασφαλισμένων επιχειρήσεων προτείνει η ΕΑΕΕ στην κυβέρνηση

Αυξημένο κατά 13 εκατ. ευρώ το ενεργητικό των ΤΕΑ


















