
Περισσότεροι από 180 συμμετέχοντες από την ασφαλιστική αγορά παρακολούθησαν το webinar που διοργάνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με πρωτοβουλία της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών και Σκαφών στις 27 Μαΐου 2021.
Η ΕΑΕΕ φιλοξένησε διακεκριμένους ομιλητές από κορυφαίους αντασφαλιστικούς ομίλους προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη σημασία ένταξης αρχών βιωσιμότητας στο underwriting, την ανάγκη και τους τρόπους υιοθέτησης μιας υπεύθυνης στρατηγικής διαχείρισης κινδύνων, καθώς και τι σημαίνει αυτό για την ασφαλιστική επιχείρηση και τον κλάδο γενικότερα.
Η Gillian Rutherford-Liske, Head of Reinsurance Sustainability από τη SWISS RE και ο Andreas Voßberg, Senior Underwriter, Central, Eastern and Southern Europe από τη MUNICH RE εστίασαν στο ρόλο της ασφάλισης στην υποστήριξη της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας της κοινωνίας.
Η βιωσιμότητα δεν περιορίζεται μόνο στο σημαντικότατο θέμα της κλιματικής αλλαγής, αλλά περιλαμβάνει και κοινωνικά θέματα, όπως π.χ. η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Η πρόκληση για την ασφαλιστική αγορά είναι μέσω του ρόλου της να υποστηρίξει την προώθηση της βιωσιμότητας διασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα των κατάλληλων ασφαλιστικών προγραμμάτων, το προσιτό κόστος και την πρόσβαση όλων των κοινωνικών ομάδων σε αυτά.
Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος ο ασφαλιστικός κλάδος σε παγκόσμιο επίπεδο θα πρέπει να έχει την πρόθεση να εστιάσει περισσότερο στην παρακολούθηση και την πρόληψη των κινδύνων.
Η τεχνολογία αποτελεί σημαντικό εργαλείο της ασφαλιστικής αγοράς σε αυτή την αποστολή. Σε κάθε περίπτωση οι οικονομικές και όχι μόνο απώλειες θα είναι τεράστιες αν δεν προσαρμοστούμε στην ανάγκη για προώθηση της βιωσιμότητας, κατέληξαν οι ομιλητές.
Τη συζήτησε συντόνισε ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος Επιτροπής Περιουσίας Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών, ΕΑΕΕ.
Σχόλια

Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Οι 50 κορυφαίοι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς (2024)
Νέα γενιά ασφαλιστών: Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για είσοδο στο επάγγελμα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

O κρίσιμος ρόλος του 2ου πυλώνα ασφάλισης

Ανασφάλιστα οχήματα: Διαρκή ηλεκτρονικό έλεγχο ζητά η ΕΑΕΕ

Χ. Νούνης: Προτάσεις για το ν/σ του 2ου πυλώνα ασφάλισης

"Μητρώο" ασφαλισμένων επιχειρήσεων προτείνει η ΕΑΕΕ στην κυβέρνηση

Η Marseaux στην καμπάνια της ΕΑΕΕ: "Aν απόψε φύγω, θα φτάσω"

ΕΑΕΕ: Που οφείλονται οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Ημερίδα ΤτΕ: Ασφάλιση και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή
















