Συνεχίστηκε και στο εννεάμηνο του 2013 η κερδοφόρα πορεία της International Life και η αύξηση όλων των κύριων δεικτών της, η οποία προέκυψε από βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων του Ομίλου, καθώς και από την απόδοση των επενδυτικών επιλογών του.
Συγκεκριμένα, o Όμιλος σημείωσε κέρδη προ φόρων €5,7 εκατ. Η θετική πορεία των μεγεθών αποτυπώνεται και στη βελτιωμένη εικόνα των τεχνικών δεικτών του, όπου ενδεικτικά ο Μεικτός Δείκτης Ζημιών & Εξόδων προς Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα (Combined Ratio) εμφανίστηκε βελτιωμένος κατά 12%, στο 94,5%, με την εταιρεία να καταβάλλει αποζημιώσεις ύψους € 33,5 εκατ. στους πελάτες της.
Παράλληλα, η εφαρμογή ενός εξελιγμένου συστήματος εισπράξεων ασφαλίστρων οδήγησε σε αύξηση κατά 6% στις εισπράξεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι λειτουργικές δαπάνες ανήλθαν στα € 13,6 εκατ., έναντι € 15,6 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
O Διευθύνων Σύμβουλος της International Life, κ. Γιάννης Μπράβος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεχιζόμενη κερδοφορία της εταιρείας: «Η ανοδική πορεία της εταιρείας μας και η βελτίωση των βασικών δεικτών μας, αποτυπώνονται στην επιστροφή του ομίλου σε υψηλή κερδοφορία. Συνεχίζουμε με άξονα τη διαφάνεια και την παροχή υπηρεσιών αξίας προς τους πελάτες μας, που μας εμπιστεύονται εδώ και 57 χρόνια τώρα».
Σχόλια

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Νέα γενιά ασφαλιστών: Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για είσοδο στο επάγγελμα
Έξι «plus» για την Εθνική από τη συμμαχία με την Allianz
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η International Life τοποθετεί το συνταξιοδοτικό στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
Η International Life ένωσε τις δυνάμεις της με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών
















