Συνεχίστηκε και στο εννεάμηνο του 2013 η κερδοφόρα πορεία της International Life και η αύξηση όλων των κύριων δεικτών της, η οποία προέκυψε από βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων του Ομίλου, καθώς και από την απόδοση των επενδυτικών επιλογών του.
Συγκεκριμένα, o Όμιλος σημείωσε κέρδη προ φόρων €5,7 εκατ. Η θετική πορεία των μεγεθών αποτυπώνεται και στη βελτιωμένη εικόνα των τεχνικών δεικτών του, όπου ενδεικτικά ο Μεικτός Δείκτης Ζημιών & Εξόδων προς Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα (Combined Ratio) εμφανίστηκε βελτιωμένος κατά 12%, στο 94,5%, με την εταιρεία να καταβάλλει αποζημιώσεις ύψους € 33,5 εκατ. στους πελάτες της.
Παράλληλα, η εφαρμογή ενός εξελιγμένου συστήματος εισπράξεων ασφαλίστρων οδήγησε σε αύξηση κατά 6% στις εισπράξεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι λειτουργικές δαπάνες ανήλθαν στα € 13,6 εκατ., έναντι € 15,6 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
O Διευθύνων Σύμβουλος της International Life, κ. Γιάννης Μπράβος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεχιζόμενη κερδοφορία της εταιρείας: «Η ανοδική πορεία της εταιρείας μας και η βελτίωση των βασικών δεικτών μας, αποτυπώνονται στην επιστροφή του ομίλου σε υψηλή κερδοφορία. Συνεχίζουμε με άξονα τη διαφάνεια και την παροχή υπηρεσιών αξίας προς τους πελάτες μας, που μας εμπιστεύονται εδώ και 57 χρόνια τώρα».
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

«Παρελθόν» για το Επικουρικό Κεφάλαιο οι ανακληθείσες εταιρείες

International Life: Οδηγίες για προσωρινή διανομή σε δικαιούχους

Συγχωνεύσεις Ασφαλιστικών εταιρειών: Deals Δισεκατομμυρίων

7 deal ύψους 1,5 δις ευρώ που αλλάζουν την Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά

Πλειοδοτικός διαγωνισμός για ακίνητο της International Life








