
Στο σημαντικό ρόλο του ΕλληνοΓερμανικού Επιμελητηρίου στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας της χώρας αναφέρθηκε από το βήμα του συνεδρίου Capital + Vision, ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρα Αθ. Κελέμης.
Όπως ανέφερε στην Ελλάδα οι επενδύσεις των γερμανικών εταιρειών ξεπερνούν τα 3 δις και παράγουν τζίρο της τάξεως των 7 δις.
Ειδικότερα ο κ. Κελέμης ανέφερε:
Προς αυτή την κατεύθυνση, το Επιμελητήριο μας υποστήριξε τα τελευταία δύο χρόνια σειρά επιχειρηματικών αποστολών και συναντήσεων σε νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ο αγροδιατροφικός τομέας, ο τουρισμός, η διαχείριση απορριμμάτων, η εξοικονόμηση ενέργειας και ΑΠΕ.
Ανάλογες είναι και οι πρωτοβουλίες μας σε ότι αφορά την υποστήριξη ελληνικών επιχειρήσεων στις Διεθνείς Γερμανικές Εκθέσεις και τις εκθέσεις εξωτερικού.
Μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία είναι από τους ισχυρότερους εμπορικούς εταίρους της χώρας, στηρίζοντας εμπράκτως την ελληνική οικονομία. Αποτελεί, επίσης, τη μεγαλύτερη αγορά της Ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.
Θυμίζω ότι, το μερίδιό της Γερμανίας στο συνολικό ελληνικό εμπόριο ανήλθε το 2015 στο 9,5% κατατάσσοντάς την στην πρώτη θέση μεταξύ των εμπορικών εταίρων.
Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι σε ορισμένους τομείς, οι ελληνικές εξαγωγές κατέγραψαν εντυπωσιακούς ρυθμούς αύξησης, όπως για παράδειγμα οι συνολικές εξαγωγές φυτικών ελαίων και λιπών που, πέρυσι, υπερδιπλασιάσθηκαν.
Η Γερμανία πάγια αποτελούσε σημαντικό επενδυτικό εταίρο της χώρας. Οι Γερμανικές εταιρίες έχουν επενδύσεις στην Ελλάδα που ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, απασχολώντας 29.000 εργαζόμενους και παράγοντας τζίρο 7 δισ. ευρώ.
Η ροή ξένων επενδυτικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα, θα εξαρτηθεί, βέβαια, από την ανεμπόδιστη υλοποίηση του Ελληνικού προγράμματος, από το εμπρόθεσμο κλείσιμο και της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και από μια σειρά πρωτοβουλιών, τις οποίες θα πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση ώστε να τονώσει την επιχειρηματικότητα και να καταστήσει τη χώρα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, περνώντας το μήνυμα στους ξένους επενδυτές ότι όχι μόνο θέλουμε τις επενδύσεις, αλλά και ότι είμαστε έτοιμοι να τις υποδεχθούμε.
Πρέπει λοιπόν όλοι να ξεπεράσουμε κλισέ και φοβίες και να γυρίσουμε το βλέμμα μας προς την ανάπτυξη με αισιοδοξία.
Σας διαβεβαιώ ότι, στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα είναι παρών και δραστήριο.
Σχόλια

Κατατέθηκε στη βουλή το σ/ν για τον Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista
INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα
Νέα Πρωτοποριακή Εφαρμογή ¨Sofos MedCare¨ από την Sofos Insurance Agency
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Επένδυση άνω των 7 εκατ. ευρώ

INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα

Η CrediaBank και η Ευρώπη Ασφαλιστική μαζί σε έναν ενιαίο όμιλο

Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista

Εμπόδιο για την ασφαλιστική αγορά ο αρνητικός ρυθμός των αποταμιεύσεων

Το Piraeus Starup Accelerator στήριξε τη νεοφυή επιχειρηματικότητα

Διαγωνισμός στην Insurancemarket για ένα iPhone Duo


















