
Την απόφασή της να εμμείνει στους αρχικούς όρους της συμφωνίας με την Prudential, ανακοίνωσε η AIG, όσον αφορά στο ύψος της εξαγοράς της μονάδας της (AIA) στην Ασία.
Υπενθυμίζουμε ότι η Prudential, κατά το κλείσιμο της, κολοσσιαίας από πλευράς τιμής, συμφωνίας, είχε προσφέρει 35,5 δις δολάρια. Στη συνέχεια η Prudential αντιμετώπισε απανωτές δυσκολίες στη συγκέντρωση των χρημάτων, νομικής και γραφειοκρατικής φύσεως, αλλά και τη δυστοκία των μετόχων να συμμετέχουν στην αύξηση κεφαλαίου την οποία προγραμμάτιζε.
Κατά συνέπεια, και προκειμένου να διασώσει τη συμφωνία, η Prudential προσπάθησε να πείσει την AIG να δεχθεί μείωση του ποσού πώλησης κατά 5 δις δολάρια. Η τελευταία, σε χθεσινή της ανακοίνωση, αναφέρει ότι μετά από προσεκτική εξέταση, εμμένει στην αρχική συμφωνία, και «δεν τίθεται να εξετάσει καμία αναθεώρηση όρων».
Αναμένεται η επόμενη κίνηση (ανακοίνωση) της Prudential.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

Το «Και Αν Συμβεί» μετασχηματίζεται σε “Your Insurance Tribe

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus







