
Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες από τις δηλώσεις μεγαλοεπενδυτών όπως ο Carl Icahn και ο John Paulson για την ανάγκη διάσπασης της AIG σε τρία κομμάτια και δημοσιεύματα θέλουν τη διοίκηση της αμερικανικής ασφαλιστικής να εξετάζει ήδη την πώληση ή διάσπαση του τμήματος ασφάλισης ενυπόθηκων δανείων.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση για την τύχη του εν λόγω τμήματος που παρέχει καλύψεις σε κατόχους ενυπόθηκων δανείων.
Το τμήμα ασφάλισης ενυπόθηκων δανείων είναι αρκετά μικρότερο από τις υπόλοιπες δραστηριότητες της AIG, καθώς αντιπροσωπεύει το 5% των προ φόρων λειτουργικών κερδών του ομίλου για το δεύτερο τρίμηνο. Όμως το συγκεκριμένο τμήμα ήταν αυτό που εμφάνισε τη μεγαλύτερη αύξηση σε προ φόρων κέρδη στο πρώτο εξάμηνο του 2015.
Την περασμένη Τετάρτη, ο CEO της AIG, Peter Hancock, δήλωσε ότι είναι καλοδεχούμενες οι προτάσεις των επενδυτών-μετόχων του αμερικανικού κολοσσού, ωστόσο πρόσθεσε πως η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε τροχιά απλοποίησης των λειτουργιών και των κινδύνων.
Σχόλια

Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Η Πειραιώς, το bancassurance, και η υπεραξία του agency της ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής
Interamerican: Από τα 300 εκ. ευρώ κύκλο εργασιών στο 1 δις
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

"Μητρώο" ασφαλισμένων επιχειρήσεων προτείνει η ΕΑΕΕ στην κυβέρνηση

Αυξημένο κατά 13 εκατ. ευρώ το ενεργητικό των ΤΕΑ

Magenta Insurance: Ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις

ΕΑΕΕ: Που οφείλονται οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Η Cosmote Insurance έγινε Magenta

ΤτΕ: Ανάκληση της άδειας λειτουργίας της DALLBOGG

ΕΕΑ: Ενημέρωση στις 11/6 για το "Ξεκινώ Επιχειρηματικά"
















