
Με εντυπωσιακά αποτελέσματα ξεκίνησε το 2026 για τον όμιλο Allianz, καταγράφοντας λειτουργικά κέρδη-ρεκόρ ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ο συνολικός όγκος εργασιών ανήλθε στα 53 δισεκατομμύρια ευρώ, με την εσωτερική ανάπτυξη να διαμορφώνεται στο 3,5%, τροφοδοτούμενη κυρίως από τις εξαιρετικές επιδόσεις στους κλάδους Περιουσίας-Ατυχημάτων και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων.
Ο κλάδος Περιουσίας-Ατυχημάτων (Property-Casualty) σημείωσε την υψηλότερη τριμηνιαία κερδοφορία στην ιστορία του, φτάνοντας τα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ (+11,1%), ενώ ο δείκτης Combined Ratio βελτιώθηκε στο εξαιρετικό 91,0%. Παράλληλα, ο τομέας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (Asset Management) κατέγραψε εισροές-ρεκόρ 45 δισεκατομμυρίων ευρώ από τρίτους, με τα υπό διαχείριση κεφάλαια να αγγίζουν τα 2,043 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη των μετόχων εκτινάχθηκαν κατά 48,4% στα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ, επηρεασμένα από την πώληση των συμμετοχών στις ινδικές κοινοπραξίες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Oliver Bäte, απέδωσε την επιτυχία στη στρατηγική εστίαση στον πελάτη και την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης.
Με τον δείκτη φερεγγυότητας Solvency II στο ισχυρό 221%, η Allianz επιβεβαίωσε τον στόχο για λειτουργικά κέρδη 17,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στο σύνολο του έτους. Επιπλέον, το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 2,5 δισ. ευρώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Και Αν Συμβεί… να οικονομικό έχεις σχέδιο;

NatCat Summit 2026: Η Petra Hielkema της EIOPA στην Αθήνα

Η Πρόεδρος της EIOPA, P. Hielkema στο NatCat Summit

Podcast: «Και Αν Συμβεί…να χρειαστείς την πυροσβεστική;»

Κρίση οπιοειδών: 500.000 οι νεκροί την τελευταία δεκαετία

Σε τροχιά κερδοφορίας και ανάπτυξης η INTERLIFE το 2025

Ytube: 5 tips να “χτίσετε” υγιείς ψηφιακές συνήθειες


















