
Με εντυπωσιακά αποτελέσματα ξεκίνησε το 2026 για τον όμιλο Allianz, καταγράφοντας λειτουργικά κέρδη-ρεκόρ ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ο συνολικός όγκος εργασιών ανήλθε στα 53 δισεκατομμύρια ευρώ, με την εσωτερική ανάπτυξη να διαμορφώνεται στο 3,5%, τροφοδοτούμενη κυρίως από τις εξαιρετικές επιδόσεις στους κλάδους Περιουσίας-Ατυχημάτων και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων.
Ο κλάδος Περιουσίας-Ατυχημάτων (Property-Casualty) σημείωσε την υψηλότερη τριμηνιαία κερδοφορία στην ιστορία του, φτάνοντας τα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ (+11,1%), ενώ ο δείκτης Combined Ratio βελτιώθηκε στο εξαιρετικό 91,0%. Παράλληλα, ο τομέας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (Asset Management) κατέγραψε εισροές-ρεκόρ 45 δισεκατομμυρίων ευρώ από τρίτους, με τα υπό διαχείριση κεφάλαια να αγγίζουν τα 2,043 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη των μετόχων εκτινάχθηκαν κατά 48,4% στα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ, επηρεασμένα από την πώληση των συμμετοχών στις ινδικές κοινοπραξίες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Oliver Bäte, απέδωσε την επιτυχία στη στρατηγική εστίαση στον πελάτη και την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης.
Με τον δείκτη φερεγγυότητας Solvency II στο ισχυρό 221%, η Allianz επιβεβαίωσε τον στόχο για λειτουργικά κέρδη 17,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στο σύνολο του έτους. Επιπλέον, το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 2,5 δισ. ευρώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Εθνικό Σχέδιο Υγείας 2035: Η αναγκαία μεταρρύθμιση
Η απάτη των deepfakes : Πώς να προστατευτείτε (video)
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Cyber Snacks: Το microlearning στην κυβερνοασφάλεια (video)

Η απάτη των deepfakes : Πώς να προστατευτείτε (video)

Καύσωνες “ante portas”: Το «Heat Ready London», το WEF και οι ασφαλιστικές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσιάζει στο ΕΕΑ τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ

Τελικά πόσο "διψάει" το AI; (Video)

Favikon: Ο Ν. Γεωργόπουλος στη λίστα των κορυφαίων 200 παγκοσμίως

Το τρομακτικό μέγεθος του σεισμού στη Βενεζουέλα (video)


















