
Το σύνολο των απαιτήσεων για αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα ανέρχεται στο €1,5 εκατ. σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη ραδιοφωνική εκπομπή Insider στον Active, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου Ανδρέας Αθανασιάδης.
Σύμφωνα με τον κ. Αθανασιάδη οι απαιτήσεις που υποβλήθηκαν αφορούν 43 κατοικίες (κυρίως στην ορεινή Λεμεσό) και ένα μηχανοκίνητο όχημα.
Κληθείς να σχολιάσει το ότι ο αριθμός των κατοικιών και των οχημάτων που καταστράφηκαν ήταν πολύ μεγαλύτερος ο κ. Αθανασιάδης ανέφερε πως αυτό αναδεικνύει το πρόβλημα της υποασφάλισης που υπάρχει στην Κύπρο.
Τέλος, ανέφερε πως ήδη κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες άρχισαν τη διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων.
Να θυμίσουμε πως καταστράφηκαν περίπου 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα από την πυρκαγιά, που άναψε στην περιοχή του Αρακαπά στην ορεινή Λεμεσό.
Σχόλια

Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
Delta & Brokers: Ταξίδι επιβράβευσης στην Κίνα
3P Insurance: Στα 59,1 εκατ. ευρώ η παραγωγή – Στόχος τα 67,5 εκατ. το 2026
Το μέλλον της ασφάλισης ανήκει στον συνδυασμό τεχνολογίας και ανθρώπινης αξίας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Φυσικές Καταστροφές: Μέσω πλατφόρμας οι αποζημιώσεις - Συνεδριάζει στις 21/10 το Παρατηρητήριο Ασφάλισης

Τα 21 μέλη στη νέα σύνθεση του Συμβουλίου Ιδιωτικής Ασφάλισης έναντι Φυσικών Καταστροφών

Τεράστιες ζημιές στο Οροπέδιο Λασιθίου από τις βροχές (video)

Στις 15 Οκτωβρίου η η ΕΑΕΕ μιλά για τις φυσικές καταστροφές και την ανθεκτικότητα

Φυσικές Καταστροφές: Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα

Swiss Re: Από τους καύσωνες έως το Ελ Νίνιο (video)

Αύξηση 62% στις ασφαλισμένες κατοικίες για σεισμό και καιρικά φαινόμενα


















