
Από σήμερα Πέμπτη 7/8/2014 αρχίζει η διαδικασία καταβολής του υπόλοιπου των αποζημιώσεων των πρώην εργαζομένων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ ολοκληρώνοντας έτσι το σύνολο των δεδουλευμένων τους. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:
Η Ομοσπονδία μαζί με το κλαδικό σωματείο, τον ΣΥΑΕ, ήταν σε συνεχή συνεννόηση με τους παλαιούς αλλά και τους νέους υπεύθυνους της εκκαθάρισης της εταιρίας προκειμένου να εξασφαλιστούν τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων της. Τον Δεκέμβρη του 2013 επήλθε τελικά συμφωνία των δύο πλευρών και οριοθετήθηκε η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων. Δυστυχώς γραφειοκρατικά προβλήματα και καθυστερήσεις των εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων καθυστέρησαν την όλη διαδικασία.
Σήμερα και μετά από έντονες πιέσεις της ΟΑΣΕ εξασφαλίστηκε η εξόφληση του 90% των δικαιούχων συναδέλφων μας και η καταβολή τμήματος της αποζημίωσης στους υπόλοιπους. Όμως ο τρόπος με τον οποίο οι υπεύθυνοι της εκκαθάρισης υπολόγισαν τα ποσά που θα καταβάλουν σε όσους δεν θα εξοφληθούν σ’ αυτή την φάση δεν μας ικανοποιεί διότι δημιουργεί ανισότητες στην αντιμετώπιση των αποζημιούμενων. Λάβαμε την διαβεβαίωση από τους εκκαθαριστές ότι μόλις ξεπεραστούν και τα τελευταία γραφειοκρατικά προβλήματα για την ρευστοποίηση ανάλογων περιουσιακών στοιχείων, θα καταβληθεί και το υπόλοιπο ποσό, για το οποίο εξάλλου υπάρχει ήδη και η σχετική έγκριση από την ΔΕΙΑ. Μας ενημέρωσαν ότι η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.
Θα θέλαμε εδώ να σημειώσουμε ότι, ενώ μετά την έγκριση της ΔΕΙΑ η όλη διαδικασία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο διάστημα και να εξοφληθούν όλοι οι εργαζόμενοι την ίδια χρονική περίοδο, για άλλη μια φορά η στάση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου οικονομικών όχι μόνο δεν βοήθησε στην λύση του προβλήματος αλλά δημιούργησε επιπρόσθετα εμπόδια. Η ΟΑΣΕ κάνει καθημερινές προσπάθειες προκειμένου να συναντηθεί με την αρμόδια Γ.Γ. Εσόδων η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται.
Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας μέχρι να εξοφληθεί και ο τελευταίος δικαιούχος αποζημίωσης συνάδελφός μας.
Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας
Χρήστος Παπαδόγιαννης Μανώλης Χατζάκης
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΠΙΤΑΓΩΝ
ΟΘΩΝΟΣ 4
8os όροφος
κα Χρυσαφίδου Έλλη
τηλέφωνα επικοινωνίας:
211.4111215 – 211.4111657
211.4111656 – 211.4110942
211.4111856 – 211.1825340
Εmail:
FAX:
2107210748
2106180622
Για να διαβάσετε την ανακοίνωση της εκαθάρισης πατήστε εδώ
Σχόλια

Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Οι 50 κορυφαίοι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς (2024)
Νέα γενιά ασφαλιστών: Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για είσοδο στο επάγγελμα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΠΟΑΔ: “Πληγή” που δεν λέει να κλείσει η Ασπίς
ΕΑΔΕ: Να δοθεί οριστικό τέλος στην υπόθεση της Ασπίς

Τι πλήρωσε το Επικουρικό Κεφάλαιο για «αμαρτίες» παρελθόντων ετών
Καταβολές ποσών αποζημιώσεων στους πρώην ασφαλισμένους της Ασπίς

Ακίνητα της Ασπίς σε πλειοδοτικό διαγωνισμό

Ασπίς: 1,4 εκατ. ευρώ διανομές για 256 συμβόλαια
Σε εξάμηνες δόσεις τα οφειλόμενα της Ασπίς Πρόνοια
















