Η Aspis Holdings Κύπρου ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την πρόσφατη πρόταση που έχει δεχθεί από τη Universal Life να πουλήσει τις 4,926,893 μετοχές που είχε στη διάθεσή της, προς ευρώ 5,31 τη μία για το συνολικό ποσό των 26,2 εκατ, ευρώ. Οι αγοραστές είναι οι μεγαλομέτοχες Εταιρίες της Universal Life, Photos Photiades Group και Magnum Investments Ltd.
Η Aspis Holding Κύπρου είχε αγοράσει το πακέτο των συγκεκριμένων μετοχών από την Marfin Popular Bank τον Φεβρουάριο του 2007, όμως δεν μπόρεσε να τις κατοχυρώσει στο όνομά της. Έτσι, το Δ.Σ. της Aspis αποφάσισε ότι παρ’ όλο που θεωρεί ότι η επένδυση στην Universal Life ήταν και παραμένει μία πολύ καλή επένδυση, να τοποθετήσει σε άλλη Επένδυση τα Κεφάλαιά της για να εξασφαλίσει καλύτερες αποδόσεις για τους μετόχους της. Η πώληση των μετοχών δεν επηρεάζει ουσιαστικά την συνολική κερδοφορία της εταιρείας για το έτος αλλά επηρεάζει θετικά την ρευστότητα της.
Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι τόσο το νέο Επιχειρηματικό Σχέδιο της Commercial Value, θυγατρική του Ομίλου Ασπίς, όσο και η επικείμενη αύξηση Κεφαλαίου των 90 εκατ. ευρώ, βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι θα εγκριθούν από την ΕΠΕΙΑ.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Νέες καταβολές από την Commercial Value

Commercial Value: Ξεκινάει η 2η προσωρινή διανομή

ΠΟΑΔ: “Πληγή” που δεν λέει να κλείσει η Ασπίς
ΕΑΔΕ: Να δοθεί οριστικό τέλος στην υπόθεση της Ασπίς








