Η ΑΤΕ Ασφαλιστική, συνεχίζοντας τις σημαντικές επιδόσεις της, βελτίωσε ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα κατά το Α’ 6μηνο του 2013, εμφανίζοντας κέρδη ύψους 23,7 εκατ. ευρώ μετά από φόρους, έναντι κερδών μετά από φόρους 22,3 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6,2%.
Η αύξηση των κερδών σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό 6μηνο του 2012 οφείλεται κυρίως στη μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 10,5% περίπου, αλλά και στην αύξηση των εσόδων από επενδύσεις, ενώ το Τεχνικό Αποτέλεσμα εξακολουθεί να συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος της εταιρείας.
Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της εταιρείας για το α’ 6μηνο του 2013, ανήλθε στο ύψος των 75,6 εκατ. ευρώ έναντι 78,9 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, μειωμένη κατά 4,3%.
Στον Κλάδος Ζωής, ο οποίος συμμετέχει με ποσοστό 24% στα συνολικά ασφάλιστρα της Εταιρείας, παρουσιάζεται μείωση των ασφαλίστρων ατομικών ασφαλίσεων κατά 5% περίπου ενώ η μείωση στους Γενικούς Κλάδους είναι οριακή, γεγονός που φανερώνει την τάση σταθεροποίησης της παραγωγής.
Το σύνολο των αποζημιώσεων για την αναφερόμενη περίοδο ανήλθε στο ύψος των 51,5 εκατ. ευρώ έναντι 62 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου (-16,8%). Ο Μεικτός Δείκτης Ζημιών (Combined Ratio) που απεικονίζει τη σχέση ζημιών, εξόδων και προμηθειών προς τα καθαρά δεδουλευμένα ασφάλιστρα, ανήλθε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σε 66%, ποσοστό που κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό.
Η καθαρή θέση της Εταιρείας, μετά και την ανακεφαλαιοποίηση που έγινε στις 08.03.2013 από το βασικό μέτοχο, την Τράπεζα Πειραιώς, διαμορφώθηκε την 30.6.2013 στο ύψος των 47,4 εκατ. ευρώ.
Οι εξαιρετικές επιδόσεις κατά την περίοδο αυτή παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, επιτρέπουν στην Εταιρεία να εφαρμόζει με συνέπεια το πρόγραμμά της που έχει πάντα ως στόχο τη συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησης των Πελατών και των Συνεργατών, παρέχοντας αξιόπιστες και ευέλικτες ασφαλιστικές λύσεις, προσαρμοσμένες στις σημερινές ανάγκες και συνθήκες της αγοράς.
Σχόλια

Θέση εργασίας στην Cover: Διαχείριση Ασφαλιστικών Εργασιών Κλάδου Ζωής & Υγείας
Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
17 έως 21 Αυγούστου τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ
Ανασφάλιστα οχήματα: Στο μικροσκόπιο της AI οι ενστάσεις
Ες "Τόπον Υπερουράνιο": η γενναιοδωρία της ελευθερίας του πνεύματος και η Ελλάδα του Στέλιου Ράμφου
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Έξι «αχίλλειες πτέρνες» για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Όμιλος Generali: Αύξηση 5,8% στα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα

ERGO: Έκτακτος μηχανισμός προκαταβολών και κλιμάκια συνεργατών για τις φωτιές

Μετοχές και ΑΚ «άσοι» για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης συμπληρώνει 40 χρόνια

Σε φάση "alert" η ασφαλιστική αγορά λόγω των πυρκαγιών

Anytime και Public αλλάζουν την εμπειρία ασφάλισης


















