Η ΑΤΕ Ασφαλιστική, συνεχίζοντας τις σημαντικές επιδόσεις της, βελτίωσε ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα κατά το Α’ 6μηνο του 2013, εμφανίζοντας κέρδη ύψους 23,7 εκατ. ευρώ μετά από φόρους, έναντι κερδών μετά από φόρους 22,3 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6,2%.
Η αύξηση των κερδών σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό 6μηνο του 2012 οφείλεται κυρίως στη μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 10,5% περίπου, αλλά και στην αύξηση των εσόδων από επενδύσεις, ενώ το Τεχνικό Αποτέλεσμα εξακολουθεί να συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος της εταιρείας.
Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της εταιρείας για το α’ 6μηνο του 2013, ανήλθε στο ύψος των 75,6 εκατ. ευρώ έναντι 78,9 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, μειωμένη κατά 4,3%.
Στον Κλάδος Ζωής, ο οποίος συμμετέχει με ποσοστό 24% στα συνολικά ασφάλιστρα της Εταιρείας, παρουσιάζεται μείωση των ασφαλίστρων ατομικών ασφαλίσεων κατά 5% περίπου ενώ η μείωση στους Γενικούς Κλάδους είναι οριακή, γεγονός που φανερώνει την τάση σταθεροποίησης της παραγωγής.
Το σύνολο των αποζημιώσεων για την αναφερόμενη περίοδο ανήλθε στο ύψος των 51,5 εκατ. ευρώ έναντι 62 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου (-16,8%). Ο Μεικτός Δείκτης Ζημιών (Combined Ratio) που απεικονίζει τη σχέση ζημιών, εξόδων και προμηθειών προς τα καθαρά δεδουλευμένα ασφάλιστρα, ανήλθε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σε 66%, ποσοστό που κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό.
Η καθαρή θέση της Εταιρείας, μετά και την ανακεφαλαιοποίηση που έγινε στις 08.03.2013 από το βασικό μέτοχο, την Τράπεζα Πειραιώς, διαμορφώθηκε την 30.6.2013 στο ύψος των 47,4 εκατ. ευρώ.
Οι εξαιρετικές επιδόσεις κατά την περίοδο αυτή παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, επιτρέπουν στην Εταιρεία να εφαρμόζει με συνέπεια το πρόγραμμά της που έχει πάντα ως στόχο τη συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησης των Πελατών και των Συνεργατών, παρέχοντας αξιόπιστες και ευέλικτες ασφαλιστικές λύσεις, προσαρμοσμένες στις σημερινές ανάγκες και συνθήκες της αγοράς.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις από τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Επικουρικό Κεφάλαιο: 184 εκατ. ευρώ για 10.600 ζημιές σε μία 5ετία

Πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου 3 πολιτικών και ασφαλιστικής αγοράς από το ΕΕΑ

Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών: Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση

Favikon: Ο Ν. Γεωργόπουλος στη λίστα των κορυφαίων 200 παγκοσμίως

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει τη «Σύνδεση Πελάτη» με νέες δυνατότητες

EEAE και ΕΑEΕ ενισχύουν τη θεσμική τους συνεργασία

SYNDEA: Στρατηγική προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός


















