
Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών και αναμένεται να συνεχίσει να επιταχύνει τόσο κατά το τρέχον έτος όσο και το επόμενο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ισχυρότερη ανάπτυξη στις προηγμένες αγορές, δεδομένου ότι η ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές παρουσιάζει επιβράδυνση.
Βασικά στοιχεία:
- Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα παρουσιάσει άνοδο κατά 2.9% το 2014 και κατά 3,2% το 2015.
- Η Ευρωζώνη έχει καλύτερες επιδόσεις από ό, τι αναμενόταν και προβλέπεται ανάπτυξη κατά 1,2% το 2014. Η οικονομία των ΗΠΑ παρουσιάζει επίσης επιτάχυνση, με αναμενόμενο ποσοστό ανάπτυξης, για το 2014, 2,7%.
- Στη Λατινική Αμερική, τις αναδυόμενες χώρες της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης αναμένεται μικρή επιδείνωση των προοπτικών οικονομικής ανάπτυξης το 2014 σε σχέση με πέρυσι.
- Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν είναι: 1) η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω διαταραχές στις αναδυόμενες αγορές, 2) η βιωσιμότητα της κινεζικής υψηλής οικονομικής ανάπτυξης είναι αβέβαιη, 3) η κλιμάκωση των πολιτικών εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την οικονομία και 4) η ανάκαμψη της Ευρωζώνης εξακολουθεί να είναι εύθραυστη και θα μπορούσε να εκτροχιαστεί.
- Προβλέπουμε ότι αναφορικά με τη γενική εικόνα των περιστατικών αφερεγγυότητας θα παρουσιαστεί μικρή βελτίωση το 2014. Αν και σε πολλές χώρες σημειώθηκε αύξηση των πτωχεύσεων το 2013, στις περισσότερες πλέον αναμένονται σταθερές ή οριακά βελτιωμένες συνθήκες.
Για να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα πατήστε εδώ
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Το ζήτημα του Brexit

Υψηλή Αφερεγγυότητα παρά τη βελτίωση της παγκόσμιας Οικονομικής Ανάπτυξης

Ο Αποπληθωριστικός Κίνδυνος της Ευρώπης

Είναι οι Αναδυόμενες Αγορές Ευάλωτες; Διαβάστε την Έρευνα

Τεχνική Ανάλυση της Atradius για την Αγορά της Ρωσίας

Έρευνα της Atradius: Ο κίνδυνος αφερεγγυότητας παραμένει σε υψηλά επίπεδα στην Ευρώπη

Εστιάζοντας στην αγορά της Ιαπωνίας από την Atradius

















