
Αυξημένη είναι η συχνότητα ζημιών στον κλάδο οχημάτων το 2019. Βάσει των στοιχείων της Στατιστικής Επετηρίδας Οχημάτων της ΕΑΕΕ που αφορά σε στοιχεία του προηγούμενου έτους η συχνότητα ζημιών στα οχήματα ανέρχεται στο 9,9% από 9,26% το 2018 και η συχνότητα στην αστική ευθύνη οχημάτων έφτασε στο 6,86% από 6,56%.
Αντίστροφα το μέσο κόστος ζημιών μειώθηκε σε 1150€ από 1.186 € και το μέσος κόστος ζημιών αστικής ευθύνης οχημάτων έφτασε 1.349€ από 1.400€.
Η ασφάλιση αυτοκινήτων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους ασφάλισης στην Ελλάδα. Συμμετέχει κατά 48,5% στην παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλίσεων κατά Ζημιών και κατά 24,5% στην συνολική παραγωγή ασφαλίσεων Ζωής και Ζημιών (στοιχεία έτους 2019).
Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων αναφέρεται στην εγγεγραμμένη παραγωγή των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με εγκατάσταση καθώς και όσων δραστηριοποιούνται μέσω ελεύθερης παροχής υπηρεσιών και κάνουν χρήση των υπηρεσιών της ΕΑΕΕ.
Η ως άνω οριζόμενη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων (άθροισμα των κλάδων 3. Χερσαίων οχημάτων και 10. Αστικής ευθύνης χερσαίων οχημάτων) του έτους 2019 ήταν 1,09 δισ. € αυξημένη κατά 2% σε σχέση με το 2018. Την ίδια χρονιά οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών συνολικά κατέγραψαν παραγωγή 2,24 δισ. €, αυξημένη κατά 3,2% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.
Στην παρούσα Στατιστική Επετηρίδα συμμετείχαν με αναλυτικά στοιχεία 31 Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις, με εκτιμώμενη συμμετοχή 91% στο σύνολο του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων για το 2019.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

H Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος στους "Αταίριαστους" (video)

Επένδυση στην ανθεκτικότητα: Το μήνυμα της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Natcat Summit

Η εποχή των υβριδικών δεξιοτήτων και της Gen Z

Ασφαλιστική απάτη: 13.000 υποθέσεις με ζημιά 22 εκατ. σε μία διετία

O κρίσιμος ρόλος του 2ου πυλώνα ασφάλισης

Ανασφάλιστα οχήματα: Διαρκή ηλεκτρονικό έλεγχο ζητά η ΕΑΕΕ

Χ. Νούνης: Προτάσεις για το ν/σ του 2ου πυλώνα ασφάλισης

















