Θετικά για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής Αγοράς ήταν τα αποτελέσματα της Πέμπτης Ποσοτικής Μελέτης Περίπτωσης για τις τυχόν συνέπειες από την εφαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου Βασιλεία ΙΙ. Οι Ασφαλιστικές είναι οικονομικά ισχυρές, παρά την ύφεση και τη δυστοκία των αγορών διεθνώς, και τα κεφάλαιά τους, σύμφωνα με τη μελέτη, επαρκούν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Βασιλείας. Ωστόσο EE και CEA επισημαίνουν ότι για να διατηρηθεί η υγεία και η ανταγωνιστικότητα στον συγκεκριμένο κλάδο, πρέπει να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές σε κάποια από τα νέα μέτρα.
Η Βασιλεία ΙΙ σε πολλά σημεία της είναι ευάλωτη στην αστάθεια των αγορών, ενώ η πολυπλοκότητα των υπολογισμών και οι υπερβολικά υψηλές απαιτήσεις σε αποθέματα ενδέχεται να ‘γονατίσουν’ τις μικρότερες εταιρείες. Τι νόημα έχουν άλλωστε τα νέα μέτρα αν δεν είναι δυνατόν να τα ακολουθήσουν όλοι; Ειδικά τα κεφάλαια που απαιτούνται για την πρόβλεψη και κάλυψη καταστροφών και άλλων κινδύνων εκτός του κλάδου ζωής, έχουν χαρακτηριστεί υπερβολικά υψηλά.
Η Βασιλεία ΙΙ είναι ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό ρυθμιστικό πλαίσιο με στόχο την προστασία της Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής Βιομηχανίας, μέσω της εξασφάλισης κεφαλαιακής επάρκειας και ποιοτικής εποπτείας. Ο κίνδυνος ωστόσο είναι να επηρεαστεί η ελευθερία της αγοράς, και αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε, τονίζει η CEA.
Σχόλια

Κατατέθηκε στη βουλή το σ/ν για τον Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista
ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Νέος Τεχνικός Διευθυντής o κ.Μιχάλης Κολέτσος
INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Επένδυση άνω των 7 εκατ. ευρώ

INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα

Η CrediaBank και η Ευρώπη Ασφαλιστική μαζί σε έναν ενιαίο όμιλο

Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista

Εμπόδιο για την ασφαλιστική αγορά ο αρνητικός ρυθμός των αποταμιεύσεων

Το Piraeus Starup Accelerator στήριξε τη νεοφυή επιχειρηματικότητα

Διαγωνισμός στην Insurancemarket για ένα iPhone Duo


















