
Χωρίς ασφάλιση είναι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ στην περιοχή του Ασπροπύργου, στο οποίο σημειώθηκε φωτιά το βράδυ της Κυριακής.
γράφει ο Νίκος Μωράκης
Ειδικότερα η φωτιά προκάλεσε διακοπές ρεύματος που επηρέασαν περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, τον Πειραιά, τη Δυτική Αττική, καθώς και την Πελοπόννησο.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι επρόκειτο για ζημιά από βραχυκύκλωμα, ωστόσο αναμένονται από το κλιμάκιο που διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς οι επίσημες ανακοινώσεις.
Ζήτημα που στην προκειμένη περίπτωση προβληματίζει είναι ότι δεν υπάρχει η ασφαλιστική δικλείδα της ιδιωτικής ασφάλισης, σε μία εταιρεία η οποία ασκεί τις αρμοδιότητες και εκτελεί τα καθήκοντα του Κυρίου και Διαχειριστή του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Το ίδιο θέμα είχε προκύψει και στην περίπτωση του ορυχείου του Αμύνταιου στη Φλώρινα, όπου η κατολίσθηση που σημειώθηκε οδήγησε σε τεράστια ζημιά και τη μετεγκατάσταση ενός ολόκληρου χωριού.
Σε αντίθεση με τον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΗ, ιδιωτική κάλυψη για περιουσιακά στοιχεία και αστικές ευθύνες έχει η ΕΥΔΑΠ αλλά και άλλες εταιρείες όπως το ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κλπ
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ “η ηλεκτροδότηση του Συστήματος Μεταφοράς σε Αττική και Πελοπόννησο αποκαταστάθηκε ταχύτατα, χάρη στην άμεση επέμβαση του προσωπικού του ΑΔΜΗΕ.
Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική η λειτουργία του Συστήματος επανήλθε εντός 40 λεπτών και στην Ανατ. Πελοπόννησο εντός 55 λεπτών.
Η κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζεται από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Η αιτία της πυρκαγιάς διερευνάται και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση”.
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Τι θα ισχύσει για τον «κουμπαρά» των 60.000 ευρώ
Η Interamerican εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Gan Direct στην Κύπρο
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
17 έως 21 Αυγούστου τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ιnsurancemarket: Ασφάλιση σε 3 άτοκες δόσεις μέσω Klarna

Έβαλαν το… χεράκι τους και τα ασφάλιστρα

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας

Εθνική Ασφαλιστική: Άντλησε €200 εκατ. από τις αγορές

Interlife: Digital Insurance Hub & νέες ψηφιακές υποδομές

To ομαδικό της DRAEGER περνάει από την NN στην Eurolife FFH

Νέα στοιχεία επικοινωνίας με την INSURANCE JSC DALLBOGG


















