Μεγαλύτερες του αναμενόμενου ζημίες ύψους 2,85 δισ. ευρώ εμφάνισε η Credit Agricole το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, εξαιτίας της αποχώρησής της από την Ελλάδα και μιας σειράς άλλων απομειώσεων.
Εξαιρουμένων των έκτακτων αποτελεσμάτων, η γαλλική τράπεζα εμφάνισε «ομαλοποιημένα» (“normalized”) καθαρά κέρδη ύψους 716 εκατ. ευρώ, έναντι 786 εκατ. ευρώ που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι οικονομολόγοι. Η Credit Agricole, η οποία είχε ανακοινώσει καθαρά κέρδη 258 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, δεν έδωσε συγκριτικά στοιχεία για τα «ομαλοποιημένα» αποτελέσματά της.
Εν τω μεταξύ, τα έσοδα μειώθηκαν στη διάρκεια του εν λόγω τριμήνου κατά 32% στα 3,43 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 4,17 δισ. ευρώ. Αναφερόμενη στην αποχώρησή της από την Ελλάδα, η γαλλική τράπεζα είπε ότι η πώληση της Εμπορικής οδήγησε σε αύξηση του δείκτη Core Tier 1 στο 9,8%, σε pro forma βάση.
(naftemporiki.gr)
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών: Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Δείτε τις εκθέσεις φερεγγυότητας των ασφαλιστικών εταιρειών


















