
Τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον τρίτο πυλώνα προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους ανθρώπους να αποταμιεύσουν επισήμανε ο ΓΓ του ΕΕΑ, Δημήτρης Γαβαλάκης στο πλαίσιο του ΔΣ του Επαγγελματηρίου όπου ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, συνομίλησε με μέλη.
Ο κ. Γαβαλάκης πρόσθεσε ότι “ένας επαγγελματίας που βγαίνει σήμερα στη σύνταξη παίρνει κατά μέσο όρο 970 ευρώ. Δεν πιστεύει ότι ζει κανείς αξιοπρεπώς με αυτά τα χρήματα αν δεν έχει αποταμιεύσεις” και πως “πρέπει να υπάρχει το δικαίωμα της επιλογής κρατικού – ιδιωτικού πυλώνα στην επικουρική σύνταξη”.
Ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε ότι υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που στην υποχρεωτική κεφαλαιοποιητική ασφάλιση δίνεται η επιλογή που να την κάνεις. Στην Ελλάδα ωστόσο λόγω χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού είναι ότι θα βλέπαμε ιστορίες σαν αυτές που είχαμε σε ανατολικές χώρες. Στον τρίτο πυλώνα είναι υπό συζήτηση οι μεταρρυθμίσεις. Μακροχρόνια αυτό που μας ενδιαφέρει στο ΑΕΠ είναι η αποταμίευση. Το επικίνδυνο είναι ότι η αποταμίευση των νοικοκυριών είναι αρνητική και τα κίνητρα που δίνουμε είναι προς αυτή την κατεύθυνση”.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

H EAEE στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα ΜEGA” (video)

Δείτε το video από την συζήτηση “Beyond Risk” της ΕΑΕΕ

Ζήσε τη στιγμή. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η Anytime (video)

Δείτε τo video με τα highlights από το Insurance Forum Athens Edition 2026
Στο podcast «Και Αν Συμβεί…» o πρόεδρος της ΕΕΑΕ

Ιντερσαλόνικα: Νέοι στόχοι και νέα κίνητρα για το 2026 (video)

«Elevator Stories»: Όταν το I CAN γίνεται πράξη για τις γυναίκες της Interamerican








