
Ολοκληρώθηκε η έρευνα της ΕΑΕΕ για την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για τις ζημιές των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων από τις δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2023.
Σημειώνεται ότι η έρευνα περιλαμβάνει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις δασικές πυρκαγιές που επικράτησαν στην Ελλάδα τους μήνες Ιούλιο (με εστίες κυρίως σε Σαρωνίδα, Ρόδο, Λουτράκι, Αγχίαλο) και Αύγουστο του 2023 (με εστίες σε Φυλή, Ασπρόπυργο, Βοιωτία, Καβάλα και Έβρο).
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ασφαλιστικών εταιριών που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρθηκαν συνολικά 403 ζημιές.
Το ύψος των αποζημιώσεων για αυτές εκτιμάται συνολικά σε 48,78 εκατ. €.
Από αυτές, 387 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 48,65 εκατ. €), 9 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση 43 χιλ. €) και 7 ζημιές τις ασφαλίσεις μεταφορών (εκτίμηση 85 χιλ. €)
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας

220 εκατ. ευρώ “πρόσθετη” παραγωγή στις ασφαλιστικές

Η ΕΑΕΕ και η UNSAR πραγματοποίησαν ημερίδα για την Περιβαλλοντική Ευθύνη στη Ρουμανία

ΕΑΕΕ – ΣΕΜΑ: Ενημερωτική εκδήλωση για την Ασφάλιση Πιστώσεων & Εγγυήσεων

ΕΑΕΕ και η ΑΝΙΑ βάζουν στο επίκεντρο την περιβαλλοντική ευθύνη








