Eurolife

Εκτός ασφαλιστικού νομοσχεδίου η “επαγγελματοποίηση” του Επικουρικού

Δεν θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ οι σχεδιαζόμενες αλλαγές για την “επαγγελματοποίηση” της επικουρικής ασφάλισης. Αυτό αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, οι προτάσεις της ομάδας εργασίας την οποία συνέστησε ο Υφυπουργός Εργασίας, κ. Νότης Μηταράκης που προέβλεπαν υποχρεωτική ένταξη των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας από το 2021 [...]

Sofos Insurance
Εκτός ασφαλιστικού νομοσχεδίου η “επαγγελματοποίηση” του Επικουρικού

Δεν θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ οι σχεδιαζόμενες αλλαγές για την “επαγγελματοποίηση” της επικουρικής ασφάλισης.

Αυτό αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, οι προτάσεις της ομάδας εργασίας την οποία συνέστησε ο Υφυπουργός Εργασίας, κ. Νότης Μηταράκης που προέβλεπαν υποχρεωτική ένταξη των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας από το 2021 σε ένα επικουρικό ταμείο με κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα, θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο που θα έλθει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα αφορά τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Έτσι το νομοσχέδιο το οποίο θα φέρει ο Υπ. Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή τον ερχόμενο Ιανουάριο θα αφορά μόνο το νέο σύστημα ελεύθερης επιλογής εισφορών των μη μισθωτών και τις αυξήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Δεν θα αφορά αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση.Αυτές θα περιλαμβάνονται σε άλλο, δεύτερο νομοσχέδιο το οποίο επεξεργάζεται ο κ. Μηταράκης, και το οποίο αναμένεται από τον επόμενο Φλεβάρη και έπειτα.

interasco
Medifirst

Σχόλια

Φόρτωση...
Cover Insurance
Cypria Life
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα