
Η Τροχαία προέβη σε 439 ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία την πρώτη μέρα της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και βεβαίωσε 78 παραβάσεις. Οι τροχονομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν για όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Συγκεκριμένα οι παραβάσεις αφορούσαν 47 σχετικές με τον ταχογράφο του οχήματος, 15 για ανασφάλιστα οχήματα, 4 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 3 για μη αναγραφή ορίων ταχύτητας, 3 για έλλειψη φαρμακείου, 2 για φθαρμένα ελαστικά, 2 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 1 για παραβίαση ορίου ταχύτητας και 1 για στέρηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας.
Παράλληλα, ενημερωτικά φυλλάδια, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, μοίρασαν το πρωί αστυνομικοί σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα διάφορα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.
Για το σκοπό αυτό μια από τις προτεραιότητες της ΕΛΑΣ, στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, είναι η εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης μέτρων που, μεταξύ άλλων, προβλέπει:
- Τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα.
- Την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.
- Την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάστασή τους.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Το σχέδιο Πισσαρίδη και η «τύχη» της ιδιωτικής ασφάλισης

Η Πειραιώς και η Accenture ιδρύουν AI Hub

NN Hellas: 1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025

Η Ελλάδα πέτυχε τη 2η μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων σε όλη την ΕΕ

To μεγάλο κόστος της κλιματικής κρίσης

Μ. Θεοδωράκης – Μ. Χατζηδάκις και η απόδοση χρήσης ενός ανεκτίμητου κεφαλαίου του σύγχρονου πολιτισμού μας

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης 2025-2026

















