
Η χρηματοδότηση της πράσινης ενεργειακής μετάβασης μέσα από προγράμματα στήριξης και χρηματοδοτικά εργαλεία των τραπεζών και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας συζητήθηκε στο 12ο Athens Energy Summit, που συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα, 21 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Μεταξύ των θεμάτων που αναφέρθηκαν ήταν και η πρόσκληση του “Εξοικονομώ” για επιχειρήσεις.
Ο Νικόλαος Μαντζούφας, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι η πράσινη μετάβαση είναι ένα παγκόσμιο θέμα, το οποίο συνδέεται με εκατομμύρια επενδύσεων και στην Ελλάδα.
Όπως σημείωσε, 30,5 δισ. ευρώ έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα πρέπει να υλοποιηθούν από τις ελληνικές επιχειρήσεις μέχρι το 2026, με το 38% από αυτά να προορίζονται για τον τομέα της πράσινης μετάβασης και το 20% για την ψηφιακή οικονομία. Κατά τον ίδιο, από αυτά τα 30,5 δισ. έχουν εισρεύσει στην ελληνική οικονομία ήδη 11,1 δις ευρώ, σε λιγότερο από 18 μήνες, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 6,1% του ΑΕΠ. Σύντομα, όπως πρόσθεσε ο κ. Μαντζούφας, θα βγει πρόσκληση προγράμματος «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις, ενώ επίκειται η πρόσθετη χρηματοδότηση Repowering Eu, 800 εκατ. ευρώ, μόνο για τον τομέα της πράσινης μετάβασης που θα εκταμιευθούν μέχρι το τέλος του 2023. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν, ήδη, υπογραφεί 178 δανειακές συμβάσεις μεταξύ εταιρειών και των τραπεζών, στον ένα χρόνο παρουσίας του προγράμματος, με 89 από αυτές να αφορούν επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, προϋπολογισμού 2,7 δισ.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η αύξηση μισθών μέσω συλλογικών συμβάσεων ανάχωμα στην ακρίβεια

Υπουργείο Εργασίας: Λαϊκίστικη η πρόταση για μειωμένο ωράριο εργασίας

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 9/4

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ 23 – 27 Μαρτίου

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ 5-9 Ιανουαρίου

Τι ισχύει για το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 1 έως 5 Δεκεμβρίου

















