
Την επίπτωση της πανδημίας στις τάσεις των καταναλωτών ως προς την ιδιωτική ασφάλιση καταγράφει έρευνα της Pulse στην Περιφέρεια της Αθήνας που έγινε για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Βάσει των απαντήσεων των συμμετεχόντων στην εποχή του κορωνοϊού το 34% δηλώνει ότι αγοράζει γενικά το «ίδιο» και το 6% «πολύ ή κάπως περισσότερο». Αντίθετα το 45% αγοράζει «πολύ λιγότερο» ασφαλιστικά προγράμματα, το 5% «κάπως λιγότερο» και, το 10% δεν απαντά.
Ειδικότερα όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των ανθρώπων παρατηρούμε σε ανθρώπους που διαβιώνουν άνετα έως πολύ άνετα το 47% «αγοράζει το ίδιο» ενώ αντίθετα σε ανθρώπους που ζουν πολύ δύσκολα ή δύσκολα μόνο το 24% «αγοράζει το ίδιο».
Αντίθετα σε αυτούς που ζουν άνετα το 38% «αγοράζει λιγότερο» και στα πιο χαμηλά οικονομικά στρώματα το 61% «αγοράζει λιγότερο».
Σχετικά με τη συμπεριφορά των δύο φύλων δεν καταγράφονται έντονες διαφοροποιήσεις καθώς το 45% των ανδρών και το 55% των γυναικών απαντά ότι «αγοράζει λιγότερο», ενώ το 34% των ανδρών και των γυναικών απαντά ότι «αγοράζει το ίδιο».
Δημοφιλή
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση
Σχόλια
Trending News

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Τα διδάγματα στην Μέση Ανατολή μετά τον πόλεμο στο Ιράν
Στο 14ο Kallithea Run η EUROINS Ελλάδος ως Μέγας Χορηγός
Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΦΕΚ: Απευθείας διαβίβαση του Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης και της Βεβαίωσης Επαναπιστοποίησης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα μητρώα των Επιμελητηρίων

Χριστουγεννιάτικη “αγκαλιά” του ΕΕΑ σε κοινωνικές δομές

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Το ΕΕΑ θα είναι δίπλα στο έργο της ΕΣΑΠΕ

Ειλικρινής διάλογος και λύση στα προβλήματα των αγροτών

ΕΕΑ- Σωματεία: Συστράτευση και ενέργειες για το δικαίωμα συμβολαίου







