
Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα υπέγραψαν με τον εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη και τον Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Στάθη, σύμβαση για την Ίδρυση Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «H Σωτηρία».
Το έργο, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, εντασσεται στις επενδυσεις του Άξονα 3.3: «Ενίσχυση της προσβασιμότητας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του συστήματος υγείας», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».
Πρόκειται για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Ακτινοθεραπείας, το οποίο θα ενισχύσει το δίκτυο των 18 δημόσιων νοσοκομείων (ΕΣΥ, Πανεπιστημιακά και Στρατιωτικά) που διαθέτουν Τμήματα Ακτινοθεραπείας. Το έργο θα καλύψει άμεσες ανάγκες υγείας ασθενών με καρκίνο (όχι μόνο των ασθενών του «Η Σωτηρία» αλλά και γενικότερα), παρέχοντας υπηρεσίες υγείας καλύτερης ποιότητας και μειωμένο χρόνο αναμονής για την ακτινοθεραπεία.
Επιπλέον δημιουργείται νέο Τμήμα Χημειοθεραπείας, συμπληρωματικό του Κέντρου Ακτινοθεραπείας, το οποίο θα συμβάλλει στην επίτευξη του καινοτόμου στόχου δημιουργίας ενός ενιαίου τομέα χορήγησης ακτινοθεραπείας και την δημιουργία ενιαίων προτύπων για τη χορήγηση θεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Κατανάλωση κρέατος: Έχει σχέση με την άνοια;

2 στους 10 Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση σε αναγκαία ιατρική φροντίδα

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Ο Όμιλος IMITHEA στην πρώτη γραμμή για τη μάχη της πρόληψης

ΙΑΣΩ: Hμερίδα «Λοιμώξεις και Εμβόλια»

Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία των παιδιών

Η 1η πλήρως ρομποτική επέμβαση «Beyond-TME» στην Ελλάδα

6th Health Legal & Compliance Forum: Tο παρόν και το μέλλον του τομέα υγείας








