
Πέντε κινητήριες δυνάμεις δίνουν φέτος ώθηση στις ασφαλίσεις Περιουσίας, οδηγώντας στην παραγωγή του κλάδου σε επίπεδα υψηλότερα κατά τουλάχιστον 20% σε σχέση με το 2022.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Όπως εξηγούν ανώτατα στελέχη της αγοράς, η αύξηση της αξίας των οικοδομικών υλικών λόγω του υψηλού πληθωρισμού επιδρά ανάλογα στις αξίες των ακινήτων, οδηγώντας σε αύξηση των ασφαλιζόμενων κεφαλαίων.
Η τόνωση του επενδυτικού κλίματος στους περισσότερους τομείς της οικονομίας επίσης δίδει ώθηση στις ασφαλίσεις Περιουσίας, δεδομένου ότι δημιουργεί νέα ασφαλίσιμη ύλη.
Επίσης, η διπλή μετάβαση της χώρας, ψηφιακή και ενεργειακή, συνεπεία της οποίας πραγματοποιούνται επενδύσεις υψηλού κόστους ήδη από τις προηγούμενες χρονιές, αυξάνει τα προς ασφάλιση κεφάλαια, γεγονός που αποτυπώνεται στα μεγέθη των ασφαλιστικών εταιρειών.
Στην τόνωση των εσόδων των ασφαλιστικών εταιρειών συνηγορούν επίσης οι αυξήσεις ασφαλίστρων στις οποίες προχώρησαν και φέτος οι εταιρείες πιεζόμενες από το αυξημένο αντασφαλιστικό κόστος.
Τέλος, όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, ήδη από πέρυσι, αλλά κυρίως φέτος, λόγω βελτίωσης του γενικότερου οικονομικού κλίματος, παρατηρείται μεγαλύτερη διάθεση των επιχειρηματιών να αυξήσουν τα ασφαλιζόμενα κεφάλαια.
Βάσει όλων των ανωτέρω, στις ασφαλιστικές εταιρείες καταγράφεται σήμερα αύξηση του αριθμού των συμβάσεων στο κλάδο Περιουσίας, διόγκωση των ασφαλιζόμενων κεφαλαίων, όπως και τόνωση της συνολικής παραγωγής.
Σχόλια

H Interlife επενδύει διαχρονικά στην εκπαίδευση
Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
6 λόγοι που η allsafe επαναπροσδιορίζει την ψηφιακή εμπειρία του ασφαλιστή
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

«Resilience Stories»: Καλεσμένος ο Κώστας Λαγουβάρδος

Ηλεκτρικά πατίνια: Στη βουλή το ν/σ με την υποχρεωτική ασφάλιση

Πολιτική και ιδιωτική ασφάλιση: Το στοίχημα της εθνικής συνεννόησης

Αύξηση παραγωγής 6,7% για τη Groupama το 2025

Επικουρικό Κεφάλαιο: 184 εκατ. ευρώ για 10.600 ζημιές σε μία 5ετία

Πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου 3 πολιτικών και ασφαλιστικής αγοράς από το ΕΕΑ

Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών: Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση

















