
Στην απόκτηση του 100% των μετοχών της λετονικής ασφαλιστικής εταιρείας Baltikums προχωρά η Vienna Insurance Group (VIG), σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Η Vienna Insurance θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της Baltikums αφού ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές Αρχές. Τα τελευταία 5 χρόνια, η ετήσια ανάπτυξη της VIG στην ασφαλιστική αγορά της Βαλτικής κινείται με ρυθμό της τάξης του 30%.
«Η εξαγορά της Baltikums μας επιτρέπει να προχωρήσουμε με την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου. Θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της αγοράς και θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε τις θέσεις μας στην αγορά», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της VIG, Peter Hagen.
Η Baltikums είναι μία ασφαλιστική εταιρεία Ζημιών που κατέχει μερίδιο αγοράς 8% στη Λετονία. Είναι μία από τις 6 μεγαλύτερες ασφαλιστικές της αγοράς και έχει επίσης θυγατρικές στη Λιθουανία και στην Εσθονία. Το 2014 η παραγωγή ασφαλίστρων της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 20 εκατ. ευρώ.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Και Αν Συμβεί… να οικονομικό έχεις σχέδιο;

Η Εθνική Ασφαλιστική εκσυγχρονίζει τα κεντρικά της συστήματα

Έξι «plus» για την Εθνική από τη συμμαχία με την Allianz

Εθνική: Προς τετραπλασιασμό του bancassurance με την Allianz

Η Εθνική Τράπεζα αποκτά το 30% της Allianz Ελλάδος

Anytime: Ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία

ΕΑΔΕ - BIPAR: 6 παρεμβάσεις στους ευρωβουλευτές για τα PEPP


















