
Σημαντικές αποχωρήσεις στελεχών ανακοίνωσε η American International Group, αντανακλώντας την προσπάθεια του διευθύνοντος συμβούλου Peter Hancock να… ανακατέψει την τράπουλα στα υψηλότερα διοικητικά κλιμάκια, την ώρα που ο Carl Icahn συνεχίζει να πιέζει για ιστορικές αλλαγές στην εταιρεία.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα πρακτορεία, ο οικονομικός διευθυντής της AIG, David Herzog είναι το πιο ηχηρό όνομα που αποχωρεί. Τη θέση θα πάρει ο επικεφαλής διαχείρισης κινδύνων, Sid Sankaran.
Ένα ακόμη σημαντικό όνομα που ολοκληρώνει την παρουσία του στην AIG, είναι ο John Doyle, επικεφαλής εμπορικών ασφαλίσεων, ενός τμήματος που θεωρείται από τα πλέον κρίσιμα για τον αμερικανικό κολοσσό. Τον Doyle θα αντικαταστήσει ο Rob Schimek, επικεφαλής των δραστηριοτήτων του ομίλου στην Αμερική.
Σημειώνεται ότι ο Peter Hancock έχει δηλώσει ότι η εταιρεία προτίθεται να μειώσει κατά 23% τον αριθμό των ανώτερων διοικητικών στελεχών, που ανέρχεται στα 1.400 άτομα.
«Προχωράμε με διαρκή την αίσθηση του επείγοντος», δήλωσε ο Hancock. «Έχω εκσυγχρονίσει τη δομή της ανώτερης διοίκησης με τέτοιο τρόπο ώστε να επιταχυνθεί η λήψη αποφάσεων και να διασφαλιστεί ότι διαθέτουμε ισχυρά πρότυπα λογοδοσίας», πρόσθεσε.
Σχόλια

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Τα διδάγματα στην Μέση Ανατολή μετά τον πόλεμο στο Ιράν
Στο 14ο Kallithea Run η EUROINS Ελλάδος ως Μέγας Χορηγός
Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus

Πασχαλινό Bazaar με κοινωνικό αποτύπωμα στα γραφεία της Groupama

NN Hellas: 1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025







