
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εφιστά την προσοχή των πολιτών στην προστασία από τον ιό του Δυτικού Νείλου και καλεί τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν άμεσα και συστηματικά τις δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών, με ιδιαίτερη έμφαση στις Αττική, όπου καταγράφονται δεκάδες περιστατικά εκ των οποίων ,κάποια θανατηφόρα .
Ο ΙΣΑ τονίζει ότι οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών πρέπει να είναι έγκαιρες, συνεχείς, επιστημονικά σχεδιασμένες και να ξεκινούν πριν από την περίοδο έντονης κυκλοφορίας, με συστηματική επιτήρηση των πληθυσμών των κουνουπιών και άμεσες παρεμβάσεις στις εστίες αναπαραγωγής από τους αρμόδιους φορείς
Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να λαμβάνουν σχολαστικά μέτρα ατομικής προστασίας.
Πρέπει να επισημανθεί ότι την τετραετία 2020-2024 ,η παρουσία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική είχε περιοριστεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, φθάνοντας μάλιστα σε μηδενική καταγραφή κρουσμάτων . Η σημερινή αυξημένη δραστηριότητα του ιού διαφοροποιεί αισθητά την επιδημιολογική εικόνα των προηγούμενων ετών στο Λεκανοπέδιο και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα των μέτρων πρόληψης και καταπολέμησης των κουνουπιών από τους αρμόδιους φορείς .
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής :
«Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε καταφέρει να περιορίσουμε δραστικά την κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική και μάλιστα υπήρξαν χρόνιες στις οποίες δεν καταγράφηκαν καθόλου κρούσματα. Η φετινή εικόνα αποτελεί σαφή οπισθοχώρηση και δείχνει ότι κάτι δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε στην πρόληψη και στην καταπολέμηση των κουνουπιών από τους αρμόδιους φορείς.Απαιτείται άμεση αξιολόγηση του σχεδιασμού και εντατικοποίηση των παρεμβάσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Παράλληλα οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν σχολαστικά ατομικά μέτρα προστασίας »
Σχόλια

Aπoδιαμεσολάβηση και ΑΙ αλλάζουν την ασφαλιστική αγορά
Θέση εργασίας στην Cover: Διαχείριση Ασφαλιστικών Εργασιών Κλάδου Ζωής & Υγείας
Insurance Awards FM 2026: Έως τις 7/8 η κατάθεση των ερωτηματολογίων
Σε φάση "alert" η ασφαλιστική αγορά λόγω των πυρκαγιών
Ποιος θα δώσει τις μάχες για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση;
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Generali: Διοργάνωσε την ανοιχτή συζήτηση “Proud Beyond Labels”

ΕΑΔΕ: Συνάντηση εργασίας με την κα Μιλένα Αποστολάκη

Protexa: Επτά χρόνια συνεχούς στήριξης του «Δείπνο Αγάπης»

Η Εθνική Ασφαλιστική στην τελετή παράδοσης της επιταγής του 10ου No Finish Line Athens

Η ασφάλιση ως οικοσύστημα εξέλιξης

Η Carglass® στήριξε ως χορηγός το Paros Beach Hoops

Η ΕΣΑΠΕ γιόρτασε τα 40 χρόνια της


















