
«Δεν θα επιστρέψει ομαλά στις αγορές η Ελλάδα». Αυτή την ετυμηγορία περιλαμβάνει σε προχθεσινή της έκθεση η JP Morgan, εκτιμώντας ότι παρότι η χώρα μας στοχεύει σε ανάκαμψη μετά το 2013, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αλλά θα βρεθούμε εκ νέου μπροστά στο δίλημμα «αναδιάρθρωση ή –περαιτέρω- δανεισμός».
Στην έκθεση επισημαίνεται η συσσώρευση του δημόσιου χρέους το οποίο προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί στο 134% του ΑΕΠ το 2010, στο 147% το 2011, στο 152% για το 2012, στο 154% το 2013, στο 150% το 2014 και στο 146% το 2015.
Οι έλληνες δεν είναι οι μόνοι τους οποίους «καταδικάζει» η JP Morgan, αφού παρόμοια εφιαλτικά σενάρια προβλέπει και για την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.
Η JP Morgan εκτιμά ότι για να πειστούν οι αγορές για την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας ο προϋπολογισμός θα πρέπει να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 6% – κάτι που δεν είναι δυνατόν πριν το 2015, ακόμα και αν τηρήσουμε κατά γράμμα τους όρους του μνημονίου.
Και όταν ξανατεθεί το δίλημμα περί αναδιάρθρωσης ή όχι, η JP Morgan προβλέπει ότι η Ευρωζώνη θα προτιμήσει την εκ νέου ενίσχυση ώστε να προλάβει η χώρα να αυξήσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 6%.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

Το «Και Αν Συμβεί» μετασχηματίζεται σε “Your Insurance Tribe

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus






