
«Δεν θα επιστρέψει ομαλά στις αγορές η Ελλάδα». Αυτή την ετυμηγορία περιλαμβάνει σε προχθεσινή της έκθεση η JP Morgan, εκτιμώντας ότι παρότι η χώρα μας στοχεύει σε ανάκαμψη μετά το 2013, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αλλά θα βρεθούμε εκ νέου μπροστά στο δίλημμα «αναδιάρθρωση ή –περαιτέρω- δανεισμός».
Στην έκθεση επισημαίνεται η συσσώρευση του δημόσιου χρέους το οποίο προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί στο 134% του ΑΕΠ το 2010, στο 147% το 2011, στο 152% για το 2012, στο 154% το 2013, στο 150% το 2014 και στο 146% το 2015.
Οι έλληνες δεν είναι οι μόνοι τους οποίους «καταδικάζει» η JP Morgan, αφού παρόμοια εφιαλτικά σενάρια προβλέπει και για την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.
Η JP Morgan εκτιμά ότι για να πειστούν οι αγορές για την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας ο προϋπολογισμός θα πρέπει να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 6% – κάτι που δεν είναι δυνατόν πριν το 2015, ακόμα και αν τηρήσουμε κατά γράμμα τους όρους του μνημονίου.
Και όταν ξανατεθεί το δίλημμα περί αναδιάρθρωσης ή όχι, η JP Morgan προβλέπει ότι η Ευρωζώνη θα προτιμήσει την εκ νέου ενίσχυση ώστε να προλάβει η χώρα να αυξήσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 6%.
Σχόλια

Κατατέθηκε στη βουλή το σ/ν για τον Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista
ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Νέος Τεχνικός Διευθυντής o κ.Μιχάλης Κολέτσος
INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Επένδυση άνω των 7 εκατ. ευρώ

INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα

Η CrediaBank και η Ευρώπη Ασφαλιστική μαζί σε έναν ενιαίο όμιλο

Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista

Εμπόδιο για την ασφαλιστική αγορά ο αρνητικός ρυθμός των αποταμιεύσεων

Το Piraeus Starup Accelerator στήριξε τη νεοφυή επιχειρηματικότητα

Διαγωνισμός στην Insurancemarket για ένα iPhone Duo


















